Baguje.COM

Dva nova HTC telefona sa procesorima od 4 jezgra !

Očigledno je da mobilni telefoni napreduju mnogo brže nego što su u pitanju perosnalni računari. Setimo se samo koliko je vremena prošlo od pojavljivanja procesora sa jednim jezgrom do procesora sa 4 jezgra. Međutim, kada je reč kod mobilnih telefona, prvi procesor u telefonu sa 4 jezgra će se pojaviti najverovatnije već početkom 2012. godine u prodaji i on će najverovatnije biti HTC. Kako saznajemo iz relativno relevantnih izvora, postoje 2 takva telefona za sada, a oni su HTC Zeta i HTC Edge.

HTC Zeta

HTC Zeta je mobilni telefon koji će najverovatnije imati 2,5GHz procesor sa 4 jezgra (APQ8064 Snapdragon), 4,5 inčni ekran sa 1280×720 HD rezolucijom. Takođe se pominje da će verovatno imati i ugrađenih 32GB prostora, ali se ne pominje ništa o dodatnom microSD slotu za proširenje te memorije.

Takođe će imati, kao i svi noviji HTC telefoni, ugrađen Beats Audio, 1,830mAh bateriju (kako bi podržala sve ovo do sada), i pokretaće ga novi Android 4 ICS sa najnovijim HTC Sense izgledom. Najavljuje se i 1GB RAM memorije, 1,3 MP prednja kamera i 8MP zadnja kamera sa duplim LED flešom.

Ono što je interesantno je da će da teži svega 146 grama dok će zanimljiv alimunijumski okvir biti dimenzija 109.8 x 60.9 x 9.8mm. Naravno, sve su neka nagađanja i nepotvrđene informacije.

 

HTC Edge

HTC Edge se “pojavio” malo ranije, tj. priče o njemu su došle pre više od nedelju dana. Ono što za sada znamo iz nagađanja i nekih informacija je da će imati 4,6 inčni ekran, 1,5 GHz quad-code procesor (4 jezgra, kao i Zeta), 8MP kameru koja će biti u mogućnosti snimati 1080p Full HD video zapise, senzor za poboljšanje performansi prilikom slabijeg osvetljenja, aluminijumski okvir debljine 8,8 mm, 1GB RAM memorije i takođe 32GB prostora. Prednja kamera će takođe biti HD, i moći će snimati i slati video zapis u 720p formatu.

I ovaj telefon će kao i prethodno opisani doći uz Bluetooth 4, NFC, Beats Audio i baterijom od 1800mAh.

 

Kada će se pojaviti, koliko će koštati, koje će tačno performanse imati, ostaje nam da vidimo u narednom periodu, verujem, već početkom sledeće godine.

 

Exit mobile version