Baguje.COM

[Android] Šaljite i primajte SMS iz vašeg veb brauzera

Jedan odličan dodatak koji vam omogućava da šaljete i primate SMS poruke iz vašeg brauzera je upravo “naleteo na mene”. Iskreno nisam čuo ranije za ovakav program i oduševio me. Program spaja vaš veb brauzer (Firefox i Chrome) sa vašim Android mobilnim telefonom (putem ekstenzije u brauzeru i aplikacije na telefonu) i omogućava vam da kuckate poruke na računaru umesto na telefonu. Takođe, program ima i sistem obaveštenja koji vas može obavestiti da ste primili poruku preko emaila, google talka i naravno samog veb brauzera gde je integrisan.

Ovo o čemu pišem nosi naziv DeskSMS i potpuno je besplatno i relativno jednostavno za podešavanje.

Prvo instalirajte Android aplikaciju na mobilni telefon sa sledeće adrese https://market.android.com/details?id=com.koushikdutta.desktopsms, kada je instalirate, pokrenite je i omogućite da pristupi vašem Google nalogu.

Sledeći korak zavisi od vašeg veb brauzera, ukoliko koristite Chrome, instalirajte ovu ekstenziju https://chrome.google.com/webstore/detail/nmgcfdmgcfldfkehdgoancleciikdlnf a ukoliko pak koristite Firefox onda https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/desksms/.

Primer ću da dajem iz Google Chrome jer njega i ja koristim. Dakle, kada ste instalirali ekstenziju u Chrome, kliknite na nju i zatim otiđite na dugme “Login” i prijavite se sa vašim Google nalogom.

Odmah zatim odobrite upotrebu i ove ekstenzije vašem Google profilu.

Odmah zatim, možete da kliknete i na dugme “Sync Contact” kako bi se vaša kontakt lista, tj. vaš imenik povezao takođe sa ovim dodatkom, i kada se to uradi, možete već da počnete da pišete SMS. Počinjete tako što u polje na vrhu stranice ukucate broj onoga kome želite slati sms, stisnete enter i polako kuckate poruku. Kada ste završili, sve što treba da uradite jeste da kliknete dugme “Text” i to je to.

Primalac će primiti poruka baš kao da ste je poslali sa telefona, a vi ćete je poslati bar 2x brže nego da ste kuckali na telefonu.

Ukoliko primite poruku, ona će biti poslata i na vaš email, jer je tako podešeno u aplikaciji na telefonu, pa tamo to možete i da isključite pod opcijom Notification. Takođe, notifikacija za Google Talk radi, ali sa tim da kada prvi put treba da vas kontaktira “vaš broj” na Google talk da ste dobili SMS, vi morate da ga dodate na spisak prijatelja kako bi mogao da komunicira sa vama.

Ukoliko imate nekih pitanja povodom ovog programa, slobodno se obratite ispod u komentarima jer sam voljan da pomognem svima.

Exit mobile version