Baguje.COM

[Android] Kako da limitirate upotrebu Interneta i sačuvate pare ?

Svi znamo da je Internet na telefonu i dalje preskup za upotrebu. Naravno, mislim na onaj koji se troši van dozvoljenih besplatnih megabajta van vaše tarife. Hajdemo za početak da pogledamo koliko je to Internet na mobilnom telefonu skup kod naša 3 mobilna operatera:

Što u prevodu recimo znači ovako, ukoliko učitate naslovnu stranicu Baguje.COM sajta koja je veličine oko 1433 kilobajta (~1,4Mb), dobijate računicu od oko 86 dinara u proseku po operateru. Znači, 86 dinara će vas koštati učitavanje ovog sajta. Da ne pominjem tu učitavanje video klipa sa youtuba ili bilo čega drugog na šta ste navikli. Kako bi izbegli ogromne račune, predlažem instaliranje neke aplikacije koja omogućava podešavanje limita protoka.

Jedna od takvih aplikacija je Onavo.

Aplikacija vam omogućava limitiranje 3G protoka na vašem Android mobilnom telefonu, jer je on taj koga plaćate, Wireless protok ne plaćate operateru, samo 3G ili GPRS i njega moramo limitirati.


Aplikacija je vrlo jednostavna za upotrebu, treba samo da je preuzmete, pokrenete i podesite vaš limit. Najbolje je podesiti limit na početku obračunskog perioda, ukoliko ne znate kada je tačno, pozovite vašeg operatera i raspitajte se za to jer je taj podatak veoma bitan. Dakle, tog dana kada vam počinje obračunski period podesite limit u programu i koristite Internet kao i do sada, kada dođete do limita ili mu se približite bićete obavešteni od strane programa, a kada limit pređete za nekoliko kilobajta, biće vam blokiran Internet saobraćaj u potpunosti. Naravno, moći ćete koristiti Wireless bez problema, govorim samo o 3G protoku koji se naplaćuje. U primeru sa slike iznad vidite da sam podesio svoj limit na 1Mb kako bih proverio da li program radi, i uverio sam se da je nakon potrošenih 1 MB protoka program obustavio Internet na mom telefonu u potpunosti.

Dakle, uživajte i ne dajte im da vam uzmu silne pare za nešto što ne vredi ni 10x manje para.

Exit mobile version