Baguje.COM

Najbolji YouTube kanali za učenje engleskog jezika

Znanje engleskog jezika je postalo neophodno, posebno ako želite da se zaposlite. Iako se engleski kod nas uči u školama i na fakultetima, najveći broj ljudi pohađa kurseve da bi poboljšali ili obnovili svoje znanje, pripremili se za polaganje ispita kao što je TOEFL ili, pak, naučili poslovni engleski.

Na Internetu postoji mnogo besplatnih kurseva engleskog jezika. Pored odličnih sajtova za učenje engleskog i drugih stranih jezika, kao što su Livemocha, Internet Polyglot ili Busuu, postoji jedan koji svi mnogo volimo, a koji nam takođe pruža mogućnost da naučimo ili usavršimo svoje znanje engleskog jezika potpuno besplatno. To je, naravno, YouTube.

Na Youtube-u ima mnogo dobrih kanala za besplatno učenje engleskog jezika. Evo nekoliko najboljih:

1) Private English Portal

Private English Portal je odličan kanal za sve koji žele da poboljšaju svoj izgovor engleskog jezika, poslovni engleski ili da se pripreme za polaganje TOEFL-a i IELTS-a. Predavač je Steve Ford sa dvadesetogodišnjim iskustvom.

Kanal ima više od 20.000 prijavljenih korisnika i postoji četiri godine. Do sada kanal sadrži više od 100 vrlo kvalitetnih video lekcija ili epizoda koje mogu da vam pomognu da progovorite engleski kao maternji.

2) podEnglish

podEnglish  je sa više od 20.000  prijavljenih korisnika jedan od najpopularnijih YouTube kanala za učenje engleskog jezika.

Ovo je možda najbolji kanal za početnike, iako je veoma koristan i za polaznike sa srednjim i naprednim znanjem jezika. Sve lekcije traju u proseku 5 minuta (neke manje od toga, a neke desetak minuta). Lekcije idu logičnim redosledom.

Teme  koje se obrađuju u lekcijama uključuju vreme, uputstva, hranu i kuvanje, kupovinu namirnica, školske drugove, komunikaciju na poslu, telefonske razgovore, planiranje putovanja, pa čak i razgovor za posao.

Kvalitet video snimaka je veoma visok.

3) Mister Duncun in England

Mister Duncun in England je kanal predavača iz Engleske sa skoro 60.000 prijavljenih korisnika i više od 60 video lekcija koje obrađuju različite teme.

Među uobičajenim temama lekcija kao što su vreme, pozdravljanje, osećanja, novosti, novac, zdravlje i slično, nalaze se i vrlo zanimljive kao što su sleng, loše navike, ćaskanje i laži. Lekcije su izuzetno dobro organizovane.

4) LinguaSpectrum

LinguaSpectrum je još jedan jako koristan i zanimljiv kanal. Teme lekcija su jako interesantne i uključuju neke koje se ne obrađuju na drugim kanalima. Na primer, lekcija o pacovima, krvi, Šerloku Holmsu, astrologiji, Ezopova basna “Mlekarica”, itd. Svaki od ovih video snimaka vam pomaže da obogatite vokabular.

Na LinguaSpectrum možete pronaći i linkove ka drugim kanalima istog korisnika za učenje engleskog jezika, kao što su:

5) engVid

engVid sadrži više od 150 video lekcija. Svi instruktori sa ovog sajta imaju YouTube kanal (na primer, RebeccaESL’s English Lessons) i svaki video se može naći na YouTube kanalu instruktora koji predaje konkretnu lekciju, mada su na sajtu lekcije možda najbolje organizovane, logičnim redosledom. Komentari YouTube korisnika na lekcije su izuzetno pozitivni. engVid video snimci su idealni za sve one koji su navikli da prate predavanja na klasičan način: predavač stoji ispred table i objašnjava gradivo pomoću teksta ispisanog na tabli. Svaka lekcija uključuje kviz ili test koji vam pomaže da utvrdite i obnovite gradivo iz te lekcije.

6) Jennifer ESL’s Channel

Instruktorka Dženifer ima na svom kanalu 16 jako dobro organizovanih plejlisti. Svaka lekcija traje u proseku oko 10 minuta.

7) English Class 101

English Class 101 je dobar kanal za sve početnike koji žele da savladaju britanski engleski. Jedna serija (plejlista) od 25 trominutnih lekcija Learn English with Video and Pictures pomaže vam da savladate osnovnu gramatiku i vokabular engleskog jezika.

8) English Cafe Dot Com

English Cafe Dot Com je pravi kanal za vas ako želite da progovorite engleski kao Amerikanci.

Exit mobile version