Baguje.COM

Kako da prebacujete dokumente iz Google Docs direktno u Dropbox i obrnuto?

Google Docs i Dropbox su verovatno najpoznatije besplatne cloud aplikacije. Google Docs je odličan onlajn paket koji vam omogućava da kreirate onlajn dokumente, tabele, prezentacije, obrasce, crteže, da ih delite sa kim želite ili daunloudujete na računar.

Dropbox je cloud servis koji vam s druge strane daje 2GB besplatnog prostora na Internetu da sačuvate važne fajlove i da im lako pristupate i sa više računara i mobilnih uređaja. Ako vam zatreba više prostora u oblaku, Dropbox koristi sistem referera koji vam omogućava da besplatno “povećate” svoj oblak.

Ako želite da prebacujete dokumente iz Google Docs-a u Dropbox ili obrnuto, morate najpre da ih daunloudujete na računar.

Međutim, postoji jedan sjajan besplatan servis Otixo, još uvek u beta verziji, koji vam omogućava da lako i brzo prebacujete fajlove iz Google Docs u Dropbox i obrnuto, bez potrebe za daunloudovanjem fajla na lokalni računar. Osim Google Docs i Dropbox-a, Otixo podražava i SugarSync, Box.netGoogle Picasa, Amazon S3 i FTP server.
Ukratko, Otixo vam omogućava da pristupite i upravljate svim svojim onlajn fajlovima iz jedne aplikacije. Da biste prebacivali fajlove iz Google Docs u Dropbox, potrebno je da:

1) Otvorite besplatan Otixo nalog.

2) Dodate Google Docs i (3) Dropbox  u Otixo.

Dozvolite Otixo da pristupi vašim nalozima da biste mogli da prebacujete fajlove između ova dva oblaka.

4) Kad dodate oba naloga u Otixo, prikazaće vam sve vaše fajlove i foldere koje imate u Google Docs i Dropbox-u kao na sledećoj slici:


5) Selektujte fajlove ili foldere koje želite da kopirate iz Google Docs u Dropbox (ili obrnuto) i prevucite u željeni folder. To je sve, Dropbox će kopirati fajl (ili folder) iz Google Docs naloga u Dropbox nalog.

Isto važi za sve ostale podržane cloud aplikacije.

Exit mobile version