Baguje.COM

Instalirajte WordPress, Joomla, Drupal, SMF i još 200 drugih na svoj računar !

Narode, evo jedne odlične aplikacije za Windows računare koja vam omogućava da instalirate preko 200 besplatnih PHP skripti/projekata na svoj računar. Mislim da je ovo jedan od najjednostavnijih računara da pokrenete recimo WordPress blog na svom računaru kako bi nešto testirali ili radili lokalno na njemu (dizajn itd.).

U pitanu je nova aplikacija pod imenom Ampps što u skraćenom obliku znači Apache, Mysql, PHP, Perl, Python a u stvari je lokalni veb server koji se instalira na računar i omogućava instalaciju ostalih skripti.

Sve što treba da uradite jeste da preuzmete instalacioni paket (~60mb) sa zvaničnog sajta  http://www.ampps.com/download, instalirate ga i pokrenete program. Kasnije, u svom veb brauzeru učitajte adresu http://localhost/ampps i tamo će vam dalje sve biti jasno.

Ampps trenutno podržava WordPress, b2evolution, StatusNet, Drupal, Joomla, Concrete5, phpBB, MyBB, SMF, bbPress, Coppermine, Gallery, Mediawiki, DokuWiki, TikiWiki, Elgg, Dolphin, OpenX, SquirrelMail, LimeSurvey, Piwik, Mantis, SugarCRM, WHMCS, PrestaShop, Magento, CraftySyntax, osTicket, Moodle, Claroline i još 229 drugih.

Koliko je jednostavno instalirati WordPress recimo, pogledajte u video klipu ispod.

Exit mobile version