Baguje.COM

I Google reader spreman za redizajn :)

Iskreno, sumnjao sam da će ovo uopšte da se desi, računao sam da će i ovaj servis otići u zaborav kako je Google počeo da gasi poluaktivne servise. Međutim, noćas stiže lepa vest, Google planira da redizajnira Google Reader, ali i ne samo to, već i da ga unapred i integriše još više sa Google+ društvenim servisom. Odatle i smajli na kraju naslova 🙂

Kako je objavljeno sinoć na zvaničnom blogu Google Redera (kojeg pratim preko Google Readera :)) Google Reader će u narednih nekoliko dana/nedelja biti redizajniran u duhu promena koje se dešavaju na svim ostalim servisima (gmail, docs, kalendar, translate, pretraga i mnogi drugi), a sledi mu i integracija sa Google+, gde ćete verovatno biti u mogućnosti da direktno iz readera pratite šta to pišu vaši G+ prijatelji na svojim blogovima. Da podsetim, do sada ste morali da uradite Follow preko Bloggera (samo preko njega) kako bi pratili taj blog, ili ga ručno dodati u subrscriptions na readeru.

Takođe, dodali su da će pored tog klasičnog starog praćenja biti uklonjene i opcije prijatelja i lajkova, te da će se iste zameniti sa +1 dugmićem i prijateljima tj. integracijom za G+ krugovima. Naravno, Google ne bi bio Google i toliko dobar kada vam odmah nakon redizajna ne bi ponudio da te stvari koje se brišu možete preuzeti na svoj računar preko Google Takeout-a.

Na žalost, nije postavljen nikakav video klip niti neka slika da bi mogli da vidimo kako će to da izgleda, ali možemo pretpostaviti da će biti slično redizajniranom Gmailu i novoj pretrazi.

Exit mobile version