Baguje.COM

5 Siri alternativa za Android

Siri … nova mogućnost u iPhone-u 4S o kojoj se toliko piše. Neki je zovu napredna inteligencija u mobilnom telefonu jer ispada kao da razmišlja. Za one koji ne znaju, to je mogućnost novog Iphone-a da vas sluša i uradi vam određene zadatke koje joj zadate određenom glasovnom komandom. Dakle, može da vam kaže recimo koliko je sati u Londonu, koliko je kilometara razdaljina između dva mesta, da vam zakaže sastanak u telefonskom podsetniku, i još mnogo drugih stvari. Međutim, Android telefoni većinom imaju Voice Controls, takođe mogućnost da na određene glasovne komande urade određene stvari, ali nisu toliko sofisticirane kao što je to Siri. Ja sada želim da vam predstavim 5 aplikacija koje koriste glasovne komande i omogućavaju vam određene stvari uz pomoć istih.

1Vlingo: Sa ovim programčićem možete recimo da apdejtujete Facebook status, pošaljete SMS, pretražujete net, otvarata ostale programe itd. a sve uz pomoć glasovnih komandi.

2. Google Voice Search:  Ovo je Google-ova zvanična aplikacija i koristi se za pretragu telefona, neta, lokacija u blizini. Takođe možete i pozivati vaše kontakte i na druge načine kontrolisati vaš telefon.

3. Edwin: Još jedan glasovni asistent koji može da šalje tweetove, tekst, prevodi, pokazuje prognozu, konvertuje itd. Za upotrebu ovog prgorama morate imati instaliran SpeechSynthesis i TTS Extended as marketa. Sve aplikacije su besplatne.

4. Speaktoit Assistant: Ova aplikacija vam nudi slične mogućnosti kao i prethodne, nudi pronalaženje informacija, odgovaranje na pitanja, pokretanje programa i raznih web servisa kao što su Google, Facebook, Twitter, Foursqare i mnogi drugi.

5. Iris: Aplikacija koja je trenutno u beta fazi. Kako objašnjavaju, Iris je Siri naopačke (tako se i čita) i inspirisan je u potpunosti iPhone-ovom Siri aplikacijom. Ono što je zanimljivo je da Iris odgovara takođe glasom na vaša pitanja.

Niste ograničeni na upotrebu samo jedne aplikacije, možete da koristite i svih 5 ukoliko želite kako bi postagli ono što ste namerili. Dok se ne pojavi prava zamena za Siri na Androidu, siguran sam da će ove aplikacije da napreduju i da pokušaju da budu bolje i bliže iPhone-ovoj verziji.

 

Exit mobile version