Baguje.COM

You Tube omogućio izmene video sadržaja

Na najvećem Internet video servisu YouTube svakog minuta postavi se nova 24 snimka. Veliki deo njih su amaterski radovi koje je često veoma naporno gledati ili slušati zbog lošeg osvetljenja ili neadekvatnog zvuka.

Na radost korisnika YouTube je predstavio niz alata za uređivanje video materijala putem kojih korisnik može ispraviti greške na video materijalu. Alati nisu na profesionalnom nivou poput onih u komercijalnim aplikacijama, ali su sasvim dovoljne za solidnu obradu materijala pre njegove objave na YouTube-u.

Da bi počeli sa menjanjem snimaka potrebno je otvoriti opciju “My Videos” i izabrati “Edit Video”. Pomoću nje moguće je da postojećim snimcima dodate neki od ponuđenih efekata, rotirati ih ili im promeniti osvetljenje.

Ukoliko niste zadovoljni onim što ste uradili, povratak na originalnu verziju je veoma jednostavan. Ako ne želite da ne izbrišete stari snimak, izmenjenu verziju čuvajte kao novi snimak. Samo je potrebno da odaberete Save as umesto Save.

Popularni snimci, odnosno oni koji imaju više od hiljadu pregleda, biće svakako sačuvani kao novi.

“Ukoliko ste ranije željeli da već postavljeni YouTube video uredite, morali ste to učiniti nekim posebnim alatom, a zatim ga ponovo postaviti na ovaj servis.
Osim dodatnog posla oko ponovnog postavljanja snimka, na taj način biste izgubili i sve komentare ili preporuke koje ste imali i to samo ako ste, možda, hteli da skratite video za koju sekundu ili promijenite muziku”, piše na zvaničnom YouTube blogu.

Korisnicima širom sveta ova opcija biće dostupna tokom narednih nekoliko dana.
Detaljnije upustvo o korišćenju nove opcije možete naći ovde.

Exit mobile version