Baguje.COM

Top 5 najboljih browsera za Android

Ovaj put Vam predstavljamo najboljih 5 browsera za Android uređaje. Pošto sigurno dosta Vas koristi neki custom rom koji je “deoxed” što vam donosi više mesta na uređaju ali nažalost i lag na fabričkom browseru, odlučio sam se da vam pokažem šta je to što vredi staviti kao zamenu za stock browser kao i da dam alternative za sve Vas koji imate skromnije kao i one koji imaju malo i naprednije potrebe i žele u potpunosti da uživaju u ugođaju koji se zove Web Browsing.

1. Opera Mini web browser i Opera Mobile web browser

Opera Mini web browser je jedan od najboljih browsera koji se koriste za pretraživanja sadržaja interneta preko 2g/3g mreže. Razlog je što se stranice prvo učitavaju na Operinim serverima, smanjuju se, optimizuju i šalju nazad na uređaj u toj formi. Na ovaj način se u velikoj meri mogu uštedeti megabajti ukoliko vam treba nešto hitno sa interneta, niste u okolini free wifi predajnika i naravno nemate neograničen mobilni internet.

Za razliku od svog mlađeg brata Opera Mobile web browser vam nudi puno uživanje u sadržajima interneta bez kompresije i smanjivanja tako da možete u potpunosti da uživate u surfovanju preko WiFi mreže.

Ocena: 4.4

Linkovi:

2. Maxthon Mobile Browser

Brz, pametan, siguran, jednostavan i zabavan. Svi ovi aduti krase ovaj odličan browser. Neke od interesantnih opcija koje nam je Maxthon doneo sa svoje PC platforme koju koriste preko 600 miliona korisnika jesu:

Ocena: 4.4

LinkoviMaxthon Mobile Browser

3. Dolphin Browser HD i Dolphin Browser Mini

Isto kao Opera Dolphin Browser nudi 2 varijante svojeg izvanrednog browsera. Mini i HD. Pored svoje brzine i elegancije nudi možda i najviše mogućnosti naprednijim korisnicima pomoću više od 50 addon-a koji se besplatno mogu skinuti sa Android Market-a. Naročito u poslednjih update-ovima su ga veoma ubrzali i poboljšali. Veoma je brz i svestran i nudi izuzetne mogućnosti za mobilni browser.
Neke od mogućnosti browsera:

Ocena: 4.5

Linkovi:

4. Skyfire Web Browser

Oslanjajući se na slavi stečenoj na iOS platformi gde je Skyfire bio prvi browser koji je omogućio puštanje Flash animacija (kolko tolko) unutar samog browsera, pokušali su svoju sreću i na android-u i očigledno i uspeli. Skyfire Web Browser pored svoje brzine i stabilnosti nudi mogućnosti kao što su Facebook Like dugme, promena User-agent-a, Rss Feed Reader, Facebook Overview, Popularne stranice i još mnogo toga.

Ocena: 4.3

Linkovi: Skyfire Web Browser

5. Mozilla Firefox

Legenda svih browsera na PC-u pojavio se i na Android-u i ostvario ogroman uspeh od prvog dana. Vema česti update-ovi i odlični utisci od korisnika učinili su ovo jedan od najboljih browsera na Android platformi. Sigurnost kao i na PC verziji je uvek bila na prvom mestu tako da ni u ovom slučaju Mozilla nije podbacila. Možete koristiti Sync opciju kako biste se povezali sa vašim PC browserom i podelili Bookmarks, history, tabove i lozinke. Sa Full Screen browsing-om, Sync-om, brzinom, tabularnim pretraživanjem Mozilla Firefox je došao na prvih 5 mesta mobilnih browsera na Android platformi. Iako ima još bagova i problema sa stabilnošću nadamo se da će to Mozilla u najskorijoj budućnosti otkloniti i dočepati se prvog mesta.

Ocena: 3.5

LinkoviMozilla Firefox

Za koju god da se opciju opredelite sva ova rešenja vam nude dosta više mogućnosti od fabričkog browsera. Naročito ukoliko koristite “deoxed” custom operativni sistem. Javite nam Vaša mišljenja o alternativama i ukoliko imate neku dodatnu aplikaciju koju biste možda ubacili na listu

Exit mobile version