Baguje.COM

Google Analytics konačno dodao praćenje u realnom vremenu !!!

Ne mogu da vam opišem zadovoljstvo kada sam jutros saznao za ovu vest. Verujem da ću ga deliti sa svima koji imaju svoj sajt i koji prate statistike putem ovog guglovog servisa za praćenje statistika sajta. Iako sam tvrdio do sada da je Google Analyitics najbolji besplatni servis za praćenje statistika, imao je, bar po meni, i bar do sada, samo jednu manu, a to je upravo praćenje poseta u realnom vremenu.

Naime, do danas, statistike za današnji dan ste mogli da pogledate tek sutra, što mi nije bilo mnogo logično, upravo zbog “snage” koju Google ima i broja servera/računara koji obrađuju podatke itd. Međutim, verovatno je u pitanju bilo nešto drugo čim su tek sada, nakon nekoliko dugih godina odlučili da omoguće praćenje u realnom vremenu (real time).

Ovo je omogućeno automatski svim korisnicima ovog servisa i dostupno je na novom interfejsu (koji je još uvek u beta fazi).

Trenutno se realno praćenje nalazi u vašem Dashboard-u.

Napomena: Ukoliko još uvek ne vidite realno praćenje na vašem Dashboardu, popunite ovaj formular https://services.google.com/fb/forms/realtimeanalytics/ i nakon nekoliko sati će vam omogućiti praćenje.

Google je takođe u objavi ove vesti ponovio da će Google Analytics besplatan i da će kao takav zauvek i ostati, zajedno sa praćenjem u realnom vremenu.

Administratori, sada možete da obrišete druge skripte koje koristite kako bi pratili statistike u realnom vremenu, konačno je dovoljan samo Google Analytics.

Exit mobile version