Baguje.COM

Amazon predstavio Kindle Fire

Za razliku od svojih vršnjaka Amazon-ov Kindle Fire donosi mnoštvo jedinstvenih funkcija. Jedna od jedinstvenih stavki jeste Android koji je Amazon modifikovao kako bih bolje integrisao svoje “cloud-base” funkcije. Amazon je takođe razvio i svoj sopstven pretraživač za koji tvrdi da manje koristi procesor i s tim produzuje radni vek baterije prilikom surfovanja netom. Međutim ono što čini ovaj tablet najzanimljivijim jeste njegova cena od svega 199$. Evo jos par stavki šta ovog tableta čini tako izuzetnim s obzirom na cenu.

Veći je od obićnog kindle-a, laksi je od iPad-a

Kindle Fire je veličine od 7.5″, što ga čini za jedan inč dužim od običnog Kindle-a. Težak je oko 417 grama što je skoro duplo više nego običan Kindle, ne uzimajući u obzir da je iPad 2 težak oko 603 grama. Nažalost, pored USB port-a ovaj uređaj nema HDMI, kameru pa čak ni SD slot.

Šta se nalazi unutar ovog tableta?

Kindle Fire dolazi sa 1Ghz dual core procesorom, pa je sam korisnički interfejs veoma brz. Iako tablet nema SD slot, 8 GB interne memorije je sasvim dovoljno za skladištenje multimedijski fajlova, međutim, ukoliko vam to nije dosta Amazon nudi njegov poznati Whispersync, koji služi za online skladištenje multimedijskog sadržaja.

Kada izlazi?

Ukoliko vam se svideo ovaj tablet i želite da ga kupite, moraćete malo da se strpite jer prodaja počinje tek 15. novembra.

Nema 3g konekciju

Iako 3g u Srbiji nije toliko popularan kolko u svetu, ovaj tablet dolazi samo sa Wi-Fi-jem.

Ima super brzi pretraživač

Kako se ne bih pravio previše pametan šta Amazonov pretraživač radi, predlažem da pogledate ovaj video gde ljudi iz Amazona objašnjavaju njegov rad.

Ovo je Android?

Kao što sam na početku teksta spomenuo Amazon Kindle Fire pokreće modifikovani Android 2.3 Gigerbread. Uverite se i sami s ovim videom ispod.

Zaključak

Iako nema SD karticu 8 GB interne memorije je sasvim dovoljno za normalno korišćenje. Ako uzmemo u obzir da ga trenutno na tržištu nećete nigde naći tablet za 200$ koji ima 1Ghz dual core procesor onda se može reći da je ovaj tablet do sada najveći rival Apple-ovom iPad-u.

Exit mobile version