Baguje.COM

Aktivna zaštita (Real-Time Shield)

Aktivnu Internet zaštitu predstavljaju svi programi koji vas štite od zlonamernog softvera u realnom vremenu. Poseduju tzv. Real-Time Shield (štit koji vas brani od pretnji u realnom vremenu).

Softver koji ne poseduje ovo je softver sa pasivnom zaštitom (on-demand skener) i nije toliko dobar zbog toga što bukvanlo pušta vaš računar da se zarazi, a viruse i malware briše tek nakon što mu vi to naredite (pokrenete skeniranje). To znači da je vaš računar zaražen, a zaraza se može širiti.

Kako radi Real-Time Shield?

Programi koji imaju Real-Time Shield blokiraju zlonamerne aplikacije, sprečavajući da dospeju do vašeg racunara. “U korenu” zaustaljaju pretnje po sistem. Rade tako što nadgledju računar, internet konekcije, sajtove koji se posećuju, itd. Ukoliko aktivna zaštita primeti nešto sumnjuvo, Antivirusni modul uporedjuje to sa bazom podataka o virusima. On u realnom vremenu prati zbivanje na sistemu, blokira, upozorava…

Ko poseduje aktivnu zaštitu?

Svi Antivirus softveri, Antimalware softveri u plaćenoj verziji, FireWall softveri…

Da li mogu kombinovati dve ili više aktivnih zaštita? 

Ne. Iste zaštite u realnom vremenu nikako ne smeju da se kombinuju, stoga nije preporučljivo koristiti više od jednog Antivirus softvera. Kombinacija Antimalware-a, Antivirusa i Firewalla je dozvoljena, jer nisu u pitanju iste aktivne zaštite.

Da li mogu kombinovati više on-demand skenera?

Da. Svi softveri koji skeniraju sistem samo kada vi to naredite se mogu kombinovati. Preporučljivo je obavljati skeniranje nekim on-demand skenerom jednom mesečno.

Izaberite sebi najbolje i bez kompromisa se upustite u internet vode, sa znanjem koje ste stekli i dobrim softverom koji vas brani. 

Exit mobile version