Baguje.COM

Kako da konvertujete Youtube klip u GIF animaciju ?

Evo jednog zanimljivog uputstva gde ću vam pokazati kako da konvertujete bilo koji klip (može i youtube) u GIF animaciju koju kasnije možete postaviti na svoj sajt, face, twitter ili bilo gde drugde gde želite.

Kratko uputstvo izgleda ovako:

  1. Prvo treba da preuzmete video klip sa youtube-a. Za to preporučujem da pročitate neki od mojih postova povodom preuzimanja klipova.
  2. Nakon što ste fajl preuzeli, učitajte sajt http://benderconverter.com
  3. Odmah zatim, u polju ispod odaberite da želite da konvertujete klip u gif format, pronađite video klip koji želite konvertovati i kliknite na dugme convert, baš kao na slici ispod
  4. Odmah zatim, videćete prozor sa procesom slanja koji treba da sačekate nekoliko minuta, u zavisnosti od toga koliko je velik fajl video klipa koji ste preuzeli.
  5. Sada će vam se pojaviti sledeći prozor gde treba da upišete od god minuta i koje sekunde do kog minuta i koje sekunde želite da napravite GIF animaciju. Predlažem da animacije nikada ne traje duže od 10 sekundi jer će dugo da se učitava. U mom slučaju, moja animacija traje 3 sekunde, počinje od 2. i traje do 5. sekunde video klipa iz primera.

    Dakle, označi sam startno vreme sa 0,2 sekunde i završetan u 0,5 sekundi i nakon toga sam kliknuo Watch&Download dugme za najveću rezoluciju gif animacije.
  6. Poslednji korak nakon klika na pomenuto dugme je preuzimanje GIF animacije na računar, a to ćete uraditi klikom na dugme “Download” kao na slici ispod.

Moja završna animacija izgleda ovako (3 sekunde trajanja zauzima preko 600kb fajla):

Exit mobile version