Baguje.COM

Facebook ipak broji kome najviše gledamo profil!

Svi mi gledamo nečije profile, neke više, neke manje. Bilo da su nam u listi prijatelja ili ne, ali svako malo upisujemo nečije ime u pretragu.  To je bolna istina i sa time se moramo pomiriti. Dosta dugo (pa i dan danas) ljudi traže načine kako bi to oni mogli da vide ko im to gleda profil.

Postojali su raznorazni fbtrackeri i profilewatcheri i raznorazni malo i još manje uspešni programi i “hackovi“, ali, ni jedan nije uspešan.

Svi mi imamo tu poneku znatiželju, jer eto, baš bi voljeli da znamo ko nam to gleda profil. Paaa… recimo da je to sada moguće… u neku ruku.. Možemo videti koliko mi zapravo često gledamo nečiji profil. I rezultati mogu ponekad biti iznenađujući 🙂

Naime, da bismo recimo poslali nekome poruku, često u search box upisujemo ime te osobe – i kao i mene možda vas je ponekada začudilo kako kada na primer upišete slovo a, prvi vam je rezultat Ante XX,  a ne na primer Amalija YY. E pa “fora” je u tome što Facebook “pamti” koju ste osobu najviše puta kontaktirali i nju će vam odmah ponuditi, misleći da vam baš ona treba.

Na TheKeesh.com pronaći ćete mali bookmarklet, komad kôda kog treba da odvučete pravo u vaš bookmark bar u veb brauzeru.

Nakon što ste to napravili, otvorite Facebook i kliknite na taj upravo dodani bookmark. Predlažem da to napravite dok ste sami za računarom, jer možda ni sami niste svesni koga sve tražite ili da će se neka imena pojaviti visoko u ljestvici rezultata.

Facebook na temelju učestalosti vašeg traženja neke osobe dodeljuje neke vrednosti. Čim je veća negativna vrednost tog broja, tim više je Facebook sigurniji da tražite baš tu osobu. Što bi značilo da osoba koju najviše tražite, ima najnegativniji indeks.  U listi koju ste dobili, dobićete rezultate koji vas možda mogu iznenaditi, pa to onda napravite kada ste sami za računar, kako biste izbegli neugodnosti. Samo je jedna napomena, a to je da ćete dobiti listu sa svim profilima koje ste ikada pogledali sa tog facebook naloga.

Na taj način možete na neki način saznati kome baš vi najviše visite na profilu.

Za kraj samo jedno upozorenje, budite oprezni kome dajete pristup svojem računaru. Znajući za ovo, napadač može jednostavno dodati ovaj bookmark u vaš internet brauzer i pokrenuti ga čim se maknete od računara. Tada će znati “kome gledate profil”, a vama možda baš i ne bude ugodno u toj situaciji. Još jedna opcija je, da svakako pazite što instalirate, jer na primer moguće je da instalirate neki program koji vam stavlja ovaj bookmarklet u mozilin folder i postoji mogućnost da vam to netko uoči.

Sve u svemu, zabavite se 🙂

Exit mobile version