Baguje.COM

Zašto Google i Microsoft prave društvene centre?

Pojavio se Google+, a sudeći po glasinama o projektu Microsoft pod nazivom Tulalip, izgleda da ćemo sličnu ponudu videti i kod njih. Apple još ćuti, ali ni oni nikad nisu bili van tendencije.

Interesantan je pokušaj Vinsenta Vonga iz banke HSBC, da u slajdovima objasni razliku između Google+, Facebook i Twitter.

On ističe razliku između tih servisa i dolazi do zaključka da Google+, najverovatnije, neće biti ni jednom ni drugom konkurent.

Vong skreće pažnju na novu, crnu navigacionu traku Google i na njenu levu stranu, koja daje pristup drugim proizvodima: pošta, kalendar, dokumenta, fotografije, čitač novosti, veb, itd. On kaže: „Ovde je sve ono što vi obično koristite na kompjuteru!“

Vong misli da je sve te servise, jednostavno, neophodno povezati: „Ljudi i do dan danas šalju datoteke Microsoft Excel putem e-mail”. A to nije efikasno i uskoro niko tako neće raditi. A kompanija, koja na vreme ne prenese svoje servise u „oblake” i ne ponudi udobne servise za zajednički rad, neće moći da opstane na tržištu.

Izgleda, da je njegovo zaključivanje prilično realno, jer su sve češće glasine da će Microsoft ugraditi društvenu mrežu direktno u operacioni sistem:

Za Apple možemo samo da nagađamo. Pretpostavlja se da će u serivisu iCloud, koji treba da izađe na jesen, sav rad biti prenet u “oblak”, ali ne pričaju ni o kakvim socijalnim elementima. Bez obzira na to, nikako ih ne treba potceniti.

Google, i drugi giganti, će privezati društvene mreže ka svojim proizvodima. A da li će ostali to preživeti?! To je pitanje…

A šta vi mislite?

Exit mobile version