Baguje.COM

Proverite telefonski listing od kuće

Dobili ste ogroman telefonski račun, neko je mnogo razgovarao ili koristio telefonska glasanja i igre na sreću ili pak nešto treće, uglavnom dolazi do svađe i prepirke u porodici ko je napravio toliki račun. Da bi ste proverili specifikaciju poziva morao bi vlasnik telefonskog broja da ode u Telekom i podnese zahtev za dobijanje listinga, sve u svemu gubljenje vremena i nerviranja.

Da bi ste izbegli gužve nerviranja i gubljenja vremena, proveru listinga odlaznih poziva možete proveravati od kuće. Da bi ste mogli proveravati morate imati računar, internet vezu i LIB (Lični Indetifikacioni Broj).

Prvi korak je podneti zahteva za LIB broj a to se radi na sledeći način:

Zahtev za dobijanje LIB-a podnosite na sajtu telekoma na adresu https://racun.telekom.rs/BillSignup.aspx. Po otvaranju strane u polje “šifra korisnika” upisujete šifru korisnika sa vašeg telefonskog računa koja se nalazi u gornjem levom uglu, vidi sliku.

Kada  se registrujete i pošaljete zahtev za dobijanje LIB-a, telekom će vam na adresu vlasnika telefonskog broja poslati poštom generisani LIB sa kojim će te se registrovati na adresu https://racun.telekom.rs/UputstvoZaRegistraciju.aspx, za registraciju mežete koristiti i broj mobilnog telefona.

Kada ste se registrovali i odredili korisničko ime i lozinku (username i password) prijavljivanje se vrši na adresu https://racun.telekom.rs/MojRacun.aspx a naslovna strana nakon prijave izgleda kao na slici ispod

Specifikaciju razgovora proveravate klikom na pregled i on izgleda ovako

Ukoliko želite da proverite specifikaciju razgovora za period unazad, potrebno je da iz padajućeg menija izaberete period za koji želite da se prikaže listing.

Exit mobile version