Baguje.COM

Objavljen WordPress 3.2 !

WordPress, popularna blog platforma je objavljena u verziji 3.2. Kao i uvek, više informacija o samoj verziji možete pogledati na zvaničnom sajtu naadresi http://codex.wordpress.org/Version_3.2

Ono što je novina i najznačajnije napomenuti u ovom izdanju su:

Takođe, jako bitno za napomenuti je to da je konačno, otkačen IE 6, tj. podrška za ovaj sada već prastari veb brauzer. Uz to, WordPress sada zahteva i malo novije servere, tj. bar sledeće servise: PHP 5.2.4 ili veći i MySQL 5.0.15 ili veći.
Mnogo toga se takođe promenilo i u samom kodu, koji je malo prečišćen, sređen, prilagođen novijim brauzerima (baš zbog uklanjanja podrške IE6, mogli su da rade malo više na novijim). Tako da ćete primetiti sem redizajniranog administratorskog panela i mnogo brže reakcije samog bloga.
I pored ovoga, jedna od značajnih promena je i promena u budućim osvežavanjima gde više nećete morati (vi ručno ili sistem automatski) da preuzimate ceo paket, otpakujete ga i prenimavate fajlove, već će sistem automatski da osvežava samo fajlove na kojima se desila neka promena. Ovom izmenom će update tj. osvežavanje da bude mnogo mnogo brže.
Ukratko je to to, najznačajnije izmene sam vam opisao i preneo. Kao što rekoh, preporučujem da pogledate http://codex.wordpress.org/Version_3.2 gde ćete se upoznati sa kompletnim i opširnijim izmenama.
Da napomenem da je Baguje.COM sinoć prešao na WordPress 3.2 i da do sada nisam primetio nikakvih problema u funkcionisanju, čak je deo za administratore mnogo brži i siguran sam da će se početnici lakše snaći. Ukoliko vas zanima kako sve to izgleda, možete da se prijavite za autora Baguje.COM sajta, napišete poneko uputstvo, podelite vaše znanje sa drugima, a usput i zaradite koji dinar 🙂 Više o tome na stranici Zarada i kako postati autor

Pogledajte i video klip o ovoj verziji koja pokazujen najznačajnije promene.

Exit mobile version