Baguje.COM

Google Chrome dobija podršku za više profila

Nešto na šta se dugo čekalo je od nedavno dostupno na Google Chromekanarincu” i developer verziji ovog brauzera.

Dakle, podrška za više profila vam omogućuje da Vi i recimo vaš brat/sestra ili mama/tata ili bilo koja druga osoba koristite isti brauzer vrlo jednostavno.

Sve što treba da uradite jeste da kliknete na novu ikonicu u gornjem levom uglu Google Chrome veb brauzera i napravite toj drugoj osobi drugi profil. Kasnije, ta osoba može da se prijavi sa svojim podacima (ukoliko već koristi Google Chrome na drugom mestu) i povuče sva svoja podešavanja. Kada završi sa radom, vi samo ponovo kliknete na istu ikonicu i odaberete ponovo vaš profil i možete nastaviti gde ste stali sa radom.

Što znači da jedan isti brauzer može da koristi više osoba na istom računaru bez potrebe da se on ponovo pokreće ili bilo šta drugo komplikovanije. Dovoljan je samo jedan klik i drugi korisnik može da koristi “svoj” brauzer.

Obratite pažnju da je ova mogućnost još uvek u test fazi i da ima problema sa brisanjem profila (kada obrišete profil, svi vaši podaci se brišu). Juče je recimo bilo moguće videti skroz drugačije sličice ponuđene za profil, pa se i iz toga može primetiti da je ovo mogućnost na kojoj se još uvek radi.

Exit mobile version