Baguje.COM

Učenici Irske osnovne škole zamenjuju knjige sa iPad-om

Kako javlja The Irish Times jedna osnovna škola na zapadu Irske se odlučila za jedan veoma inovativan i reklo bi se rizičan korak, da umesto knjiga od sada učenici uče isključivo sa iPad-a.

Naime, St Coleman’s College, mala osnovna škola se nakon konsultacije sa većem škole, profesorima i roditeljima se odlučila da od septembra pruži mogućnost novim prvacima da uče iz redovnih knjiga ili da se odluče za kupovinu posebnog iPad-a u kome bi se nalazili svi adekvatni programi i literatura koja će im biti potrebna za dalje školovanje.

iPad koji će učenici imati mogućnost da kupe će roditelje koštati 700 Eura, ta suma će se moći otplatiti u roku od 3 godine. A ukoliko se neki roditelj ne izjasni da želi to za svoje dete naravno to neće morati da uradi. Kao standardni vid nastave predviđene su i dalje knjige i sveske.

Iako je ideja dobila oko 96% podrške od roditelja i profesora neće ni u kojoj meri biti obavezujuća.

Veoma interesantna vremena nas čekaju u budućnosti. Možda ova ideja izgleda malo preterana ali ovaki pioniri su uvek postojali i uvek su oni razbijali led u unošenju novih tehnologija u sistem školstva. Jedino nam ostaje da vidimo da li ćemo uopšte mi doživeti da u Srbiji zaživi ako ne ovakav barem sličan vid školovanja.

Exit mobile version