Baguje.COM

Novi “dugmići” za vaš sajt

Jedno “dugme” nam je već poznato, a drugo je potpuno novo…. Ma o čemu se ovde radi…?

Dakle, prvo je Twitter u utorak predstavio novo dugme “Follow” koje korisnicima omogućava da se prijave na Twitter naloge kompanija i individualnih korisnika direktno sa svojih web stranica i to jednim jednostavnim klikom.

Pre ove opcije, web stranice su trebale da preusmeravaju korisnike na njihove profile koje imaju na Twitter.com pre nego što se korisnici odluče da ih prate (follow).

Nova opcija najverovatnije će podstaknuti izdavače da povećaju broj onih koji ih prate preko Twitter-a i to na način da na svojim stranicama ugrade ovu novu “Follow” funkciju i ne rizikuju preusmeravanje i odliv svoje publike na drugu web stranicu.

Korisnicima će i dalje biti na raspolaganju da pogledaju profil na Twitter-u pre nego što počnu da ga prate i to tako da kliknu na korisničko ime odmah pored “Follow” dugmeta.

Dodavanje ovog dugmeta je izuzetno jednostavno, uputite se na ovu stranicu i nakon jednostavnih izbora dobićete kratak kod koji ubacujete na vašu web stranicu, a više o ovom dugmetu pročitajte u postu naTwitter-ovom blogu.

Drugo dugme predstavio je u sredu Google. To, drugo dugme već nam je poznato, da radi se o “Google +1” ali od sada se to dugme može implementirati u svaku stranicu. Predpostavljam da i Google želi mesto pored Facebook-ovog “Like”…

Detaljnije o Google-ovom dugmetu pogledajte u postu na Google-ovom blogu a implemetacija se vrši preko ove stranice.

Exit mobile version