Baguje.COM

Air Video – Streaming videa sa računara na vaš iOS uređaj

Air Video je jedna dosta stara aplikacija za iOS ali preživela je test vremena i nije sigurno bez razloga. Naime, Air Video je skoro jedinstvena aplikacija koja vam omogućuje Streaming videa sa računara na bilo koji iOS uređaj (podržani su svi uređaji od iPhone 2g do iPhone 4 preko iPod Touch svih generacija).

Jedinstvena je u tome što pre nego što streamuje video na mobilni uređaj prvo vrši konverziju istog na računaru prilagođavajući se pri tome, uređaju na kome se vrši streaming. Ovo je dobar koncept iz više razloga

 

  1. Ne morate puniti mobilni sadržajima koje ćete možda jednom gledati(npr. Serije, video klipovi…)
  2. Konverzija se vrši na 2 načina:
    • Live Konverzija – Video se započne konvertovati prilikom puštanja na uređaju i dok se stream-uje vrši se dalja konverzija tako da ne morate da sačekate da se ceo video konvertuje da biste ga gledali.
    • Redovna konverzija – Napravite spisak videa koje želite da konvertujete, i onda ne morate da čekate malo duže buffering dok ne počne video nego ih gledate kad vi želite.
  3. Video kvalitet je odličan jer je prilagođen baš vašem uređaju tako da ne dolazi do cepkanja zbog eventualnog nedostatka memorije ili procesorske snage.
  4. Ne morate da budete na istoj lokalnoj mreži da biste uživali u sadržajima sa vašeg računara. Air Video ima mogućnost streamovanja preko interneta tako da možete da ga koristite i ukoliko se nalazite na nekoj drugoj lokaciji koja nije u blizini vašeg računara. Jedini preduslov za ovo jeste da imate dobru internet konekciju, važnije upload.

Air Video aplikacija se sastoji iz 2 neodvojiva dela: Klijenta i Servera

Server se nalazi na vašem računaru, on služi za indexiranje foldera koje želite da podelite i koji će biti dostupni klijentu. Takođe služi za konverziju file-ova i streaming preko mreže i nameštanje streaminga preko interneta.

Klijent je aplikacija instalirana na vašrem iOS uređaju. On služi za konekciju na server, odabir videa koji želite da puštate, odabir kvaliteta, vrste konverzije i samo puštanje sadržaja. Interfejs je odlično odrađen i jednostavan je za upotrebu.

Što je sigurno dobra vest jeste da je Air Video Klijent dostupan u Paid i Free verziji. Jedina razlika je u tome da je free verzija ograničena na određen broj file-ova unutar foldera ali to se lako može prevazići tako što ćete staviti svaki file u poseban folder i tako podeliti u Serveru.

Sve u svemu odlična aplikacija i jedna od najboljih ako ne i najbolja za streaming videa preko Wireless-a za iOS. Na vama je da je skinete i isprobate. Javite nam ukoliko vam se svidela.

Linkovi za download

Exit mobile version