Baguje.COM

Kompaktna navigacija stiže u Chrome

Znate i sami da je Google Chrome poznat po svom minimalističkom izgledu. Cilj im je postići što više prostora onome čemu je veb brauzer i namenjen, tačnije surfovanju. Shodno tome, u novim developer i kanarinac verzijama ovog veb brauzera se pojavila opcija da još više povećate prostor za surfovanje uklanjanjem trake za unos adresa (address bar).

Jednostavnim klikom na novu opciju u about:flags stranici u novom Chrome-u dodajete mogućnost da vaš brauzer izgleda ovako:

Obratite pažnju da se adresna linija vidi samo ukoliko je potrebno kucanje adrese ili je direktno pozvana duplim klikom na određeni tab, tj. karticu. U svim drugim slučajevima ona se uopšte ne vidi što možete videti i na slici ispod.

Dakle, sve što je potrebno da bi ste probali ovako nešto je najnovija verzija Google Chrome veb brauzera (developer izdanje ili Canary), učitate stranicu about:flags i omogućite “compact navigation”. Nakon restarta vašeg brauzera u meniju desnog klika kada kliknete na tab će se pojaviti opcija “Hide toolbar”.

To je to, uživajte 🙂

Exit mobile version