Baguje.COM

Google Adsense, počnite da zarađujete

S obzirom da me je dosta ljudi pitalo šta su to Google reklame i kako funkcionišu (da li je to prevara, da li se isplate vrše u pravom novcu), rešio sam da napišem tekst o tome. Naime, pokušaću da objasnim šta je i kako funksioniše Google Adsense program a da pri tom bude razumljivo i apsolutnim početnicima.

Google Adsense je besplatan, i što je bitno, veoma jednostavan način zarade za vlasnike blogova i veb sajtova.

Dakle, jedini uslov da počnete da zarađujete je da imate blog ili veb sajt. Što je veća posećenost Vaše prezentacije, veća je i potencijalna zarada.

Prvi korak je otvaranje naloga na www.google.com/adsense
*Obavezno detaljno pročitati uslove korišćenja

Potrebno je da što tačnije popunite tražene podatke kako bi Vam zarada bila isplaćena. Nakon potvrde naloga sledi odabir dimenzije i tipa reklame koja najviše odgovara dizajnu vaše prezentacije.

Dobijen kod je potrebno prekopirati na mesto gde želite da se reklama pojavljuje.

Adsense program prikazuje ciljane reklame, što znači da će reklame koje se prikazuju na Vašem sajtu biti u skladu tematike kojom se bavi sajt. (ukoliko se sajt bavi IT tematikom, i reklame će u velikoj meri biti iz iste oblasti.)

Sigurno je da Google Adsense program nije prevara (svi znamo ko je i šta je Google), i da će vam zarada u pravom novcu (ček koji se unovči) 100 % biti isplaćena ukoliko se pridržavate uslova korišćenja.

Prosečna Vaša zarada kada neko klikne na reklamu koja se nalazi na Vašem sajtu je oko 0,05 e.

Zanimljivost

Vlasnik portala www.PlentyOfFish.com Markus Frind zarađuje mesečno 300 000 dolara od Google Adsense programa.

Exit mobile version