Baguje.COM

Windows 8 na USB-u!

Pošto ste se već polako počeli pripremati za Vindovs 8 (Windows) , rana razvojna verzija Vindovsa 8 otkriva i neke zanimljive novine koje bi mogli očekivati u finalnoj verziji.

Jedna od tih novina se zove Portbl Vorkspejs (Portable Workspace) koja omogućava korišćenje portabilne verzije Vindovsa 8 na USB stiku i namenjena je poslovnim korisnicima Vindovs 8 Enterprajz (Enterprise) izdanja.

Korisnici će moći putem čarobnjaka formatirati svoju USB memoriju i na nju instalirati portabilnu verziju Vindovsa 8 i tako preko USB memorije pokreniti operativni sistem.

USB memorija mora da bude minimalnih 16GB, a detalji poput maksimalnog broja portabilnih verzija koje korisnik može napraviti kao i ograničenja, još nisu poznata.

Administratori će moći ovu mogućnost iskoristiti kako bi pokrenuli Vindovs 8 sa USB memorije i napravili dijagnozu problema na računaru.
Jedan od problema je sporo čitanje i upisivanje koje je prisutno kod USB-a 2.0, dok je sasvim druga priča kod USB-a 3.0 koji je nekoliko puta brži.
Exit mobile version