Baguje.COM

Kako da postavite glasanje na Facebooku?

Facebook je pre nekoliko dana pokrenuo mogućnost dodavanja glasanja na vaš zid, gde ćete za veoma kratko vreme moći da postavite pitanje svojim prijateljima i relativno brzo dobiti odgovor. Postupak postavljanja pitanja, tj. glasanja izgleda ovako.

Postupak

  1. Prijavite se na Facebook
  2. U delu gde pišete poruke na svom zidu, kliknite na dugme “Question?” baš kao na slici ispod.
  3. Zatim, kliknite na dugme “Add Poll Options”, gde će vam se pojaviti polja za odgovore, odmah potom, unesite vaše pitanje i ponudite odgovore.
  4. Kada se napisali odgovore, kliknite na dugme “Add Question” i pitanje će se automatski pojaviti na “zidu” vaših prijatelja i uz jedan jedini klik će biti u mogućnosti da vam odgovore na zadato pitanje.

Prilikom postavljanja pitanja, možete recimo polja za odgovore da povežete sa postojećim proizvodima i stranicama na Facebooku, tako da, recimo, ukoliko želite da ih pitate koje im je omiljeno bezalkoholno negazirano piće, i napišete Koka Kola, test možete linkovati, tačnije povezati direktno na zvaničnu stranicu Koka Kole.

Takođe, ukoliko želite da vidite na koja to pitanja vaši prijatelji odgovaraju, posetite stranicu https://www.facebook.com/?sk=questions&ap=1 i pratite. Evo recimo jednog primera sa linkovanjem odgovora na postojeće stranice.

Exit mobile version