Baguje.COM

Google predstavio +1, novo lajk dugme Interneta !

Nakon mnogo buke oko nove društvene mreže koje bi Google trebao da pokrene (Google ME), dobili smo samo novo “lajk dugme” tj. +1 dugme uz pomoć koga možete da podelite sa prijateljima rezultate svoje pretrage.

Ideja ovog dugmeta je da dok pretražujete, možete da +1-ujete rezultate koji vam se sviđaju. Kasnije, kada vaši prijatelji budu pretraživali slične stvari na Google-u, videće da se vama svideo određeni rezultat.

Takođe, na svom Google profilu ćete dobiti novi tab koji će nositi isto ime, i gde će ostali prijatelji moći da vide koje vam se to stvari na netu sviđaju. (pogledajte recimo moj spisak pretraga na koje sam kliknuo na +1)

U budućnosti, najavljeno je da će Google omogućiti dodavanje ovog dugmića i na vaše lične sajtove, pa će posetioci direktno moći da kliknu na dugme i tako odluče da im se vaš sajt sviđa.

Kako to izgleda pogledajte na slikama ispod.

Kako bi probali ovu mogućnost, potrebno je da budete prijavelji sa vašim Google nalogom (gmail) i učitate stranicu http://www.google.com/experimental/ i na delu +1 kliknete na dugme “Join experiment”

U sledećem video klipu je ukratko sve ovo opisano:

Exit mobile version