Baguje.COM

Facebook – CIA-in najbolji projekat?!

Stranica theonion.com svakodnevni je izvor lažnih vesti i satiričnih sadržaja, a u svom najnovijem skeču komentarišu zašto je Facebook najisplativiji i najbolji CIA-in projekat do danas.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg u Onion-ovoj interpretaciji stvarnosti zapravo je CIA-in agent, a iako je njegov projekat velik i skup, puno je isplativiji od drugih načina špijuniranja.

Fiktivni potpredsednik Agencije objašnjava: ‘Nakon što smo godinama pokušavali potajno nadgledati javnost, bilo smo zapanjeni koliko ljudi je spremno samovoljno podeliti podatke o sebi, uključujući svoju adresu, broj telefona, svoja politička i verska opredeljenja, stotine svojih slika i iz trenutka u trenutak nas obaveštavati što rade i o čemu razmišljaju’.

U ‘reportaži’ spominju i ‘druge CIA-ine projekte’ kao što su Twitter ‘kom ne ide baš dobro: 400 milijardi tweetova, a ni jedna korisna informacija’.

Zaslugu za smirivanje javnosti nakon porasta nezaposlenosti pripisuju igri Farmville koja je sve radne sate donedavno zaposlenih pretvorila u sate igranja, te im tako skrenula pažnju na druge stvari.

Ovu izvrsnu satiru, koja naizgled potvrđuje jednu od poznatijih teorija zavere o Facebooku, možete u celosti pogledati ovde: Facebook

Exit mobile version