Baguje.COM

Update 2.2.1 Froyo za Samsung Galaxy S I9000

Svi oni koji koriste Android operativni sistem za telefone, znaju da je možda još uvek najveći problem apgrejd istog na drugu verziju. U suštini, to nije problem, osim ako nećete da rootujete svog ljubimca.

Samsung kompanija je relativno nova sa ovim OS i i dalje muči veliku muku u podršci svojim korisnicima. Apgrejd na ‘”višlje” verzije softvera ne ide kako bi trebalo da ide, tj. ne ide ako ga upoređujemo sa Android gigantom, HTC-om.

Ako posedujete Samsung uređaj opremljen Android operativnim sistemom, i ne želite da rootujete vaš telefon,a želite da imate najsvežiju verziju droida, potrebno je da pechujete (osvežite) vaš Kies program. Vrlo je lako i jednostavno.

Pratite

  1. Skinite najnoviji Kies Registry Patcher, verovatno će uz ovo biti potreban i Microsoft .NET Framework 3.5. http://www.megaupload.com/?d=YB0UTGM2
  2. Skinite najnoviju verziju Kies programa http://goo.gl/O3S9i
  3. Startujte Kies Registry Patcher, pri startovanju će vam pokazati koju verziju Kies-a koristite.
  4. Startujte Kies i povežite telefon, sačekajte par trenutaka, da se povežu.
  5. Kada se Kies i vaš telefon povežu, vratite se na Kies Registry Patcher i kliknite ”File > Load Backup”, kada Vam se otvori prozorčic, odaberite ”kies-backup-XEU.xml” . XEU je apgrejd za Veliku Britaniju, ako izaberete neku drugu regiju, možda vaš Kies neće izbaciti apgrejd. Velika Britanija ( XEU ) je među prvim Evropskim državama dobila apgrejd i sa njim će te sigurno nadograditi vaš telefon. Ne bojte se, imaćete Srpski jezik i sve ostalo, iako je apgrejd namenjen Velikoj Britaniji.
  6. Kada odaberete, potvrdite sa YES i time ćete pechovati vaš Kies.
  7. Vratite se na vas Kies program, i kliknete na ikonicu Update. Sačekate par trenutaka, backup-ujete vaše podatke sa telefona (to će biti ponuđeno) i nastavite sa apgrejdom. (ako kojim slučajem, Kies nije pokazao dostupan apgrejd, ponovite postupak ili restartujte Kies)

Kies i telefon sve sami rade, nije potrebno ulaziti u download mod ili bilo koji drugi. I ova radnja će trajati 5 do 6 minuta, neka vam baterija bude napunjena do kraja ili više od pola. Ako se ovaj postupak prekine (nasilno) mogu doći do problema.
Po završetku, telefon će se restartovati (sistem će se relativno dugo pokretati, nemojte se uplašiti) i po podizanju sistema, imaćete novu verziju softvera 2.2.1 Froyo.

Autor teksta:
Uroš Zdravković
http://www.pratis.me

Exit mobile version