Baguje.COM

Uklanjanja Homegroup ikonice na desktopu i u biblioteci – Windows 7

Ni sami ne znate kako ali ikonica pod nazivom Homegroup Vam se nekako stvorila kad ste uključili kompjuter…Ne možete da je pomerite nigde jednostavno stoji tu, kao i u biblioteci. Postoji jedan jednostavan način da je sklonite.

Postupak da ovog “smora” otklonite je veoma jednostavan. Kliknite na start, i u polje za pretragu unesite regedit.exe kada ga pronađe jednostavno kliknite na njega ili ako se označio kliknite enter na tastaturi. Zatim kad se otvori idite u

[bash]Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\[/bash]

U NameSpace folderu pronađite folder pod nazivom {B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93}, default vrednost bi trebala biti “Other users”. Desni klik na folder {B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93} i odabir Delete za brisanje. Nakon brisanja foldera zatvoriti sve i kliknuti F5 na tastaturi. Ikonica bi trebala da se skloni sa desktopa i iz biblioteke.

**Napomena: Sve oko korišćenja ovog objašnjenja u praktične svrhe radite na sopstvenu odgovornost, mada prilikom korišćenja nije došlo do problema, budite svesni da će te usled komplikacija samo biti krivi i odgovorni za svoj kompjuter.

Exit mobile version