Baguje.COM

Sve o prevari: Ko ti gleda profil na Facebook-u

Mnogi misle da će im nekakva aplikacija pomoći u neverovatnom saznanju-ko im od prijatelja najviše gleda profil. Baš zato što je dosta ljudi željno ove informacije, koja bi normalnom korisniku bila apsolutno nebitna, javljaju se čudotvorne aplikacije, koje su jedno vreme, mnogo zaspamovale Facebook što bi naš narod rekao “za sve pare”.

Prava istina je, da odmah kažem: ni jedna aplikacija vam neće pomoći da saznate ko i koliko posećuje vaš profil. Da li mislite da bi Facebook dozvolio ovim “aplikacijama” da krše privatnost korisnika? Naravno da ne, iako mnogi kažu da privatnost na Internetu ne postoji, ovako nešto očigledno ne bi bilo normalno.

Prvo što je važno je da ne posećujete stranice na kojima se takav sadržaj nudi, a drugo, da, i ako se tamo zadesite ništa ne preuzimate. Ovakve stranice koje nude “pouzdane aplikacije” mogu biti izvor malware-a, spyware-a, adware-a, trojanaca i sličnih napasti.

Takođe, ukoliko vam aplikacija traži da unesete e-mail i lozinku Facebook profila odmah znajte da je reč o prevari, i da će ti podaci biti prosleđeni autoru aplikacije. Takođe, važno je da ne verujete ni drugu koji vam je poslao poruku u kojoj vas navodi da preuzmete i vi tu aplikacuju, jer vam tu poruku, gotovo sigurno nije poslao on.

Na kraju još jednom, ništa vam ne može pomoći u saznavanju ko vam gleda profil, apsolutno ništa, a vi, ako ne verujete i imate “viška para” i živaca možete da probate i sami 🙂

Srećno !

Exit mobile version