Baguje.COM

Stiže nam iPad 2?

Šire se glasine o iPad-u druge generacije, koji se očekuje tokom proleća; neki misle da će biti veći, neki manji, neki kažu da će imati bolju kameru, a neki to negiraju, evo nekoliko informacija o iPad-u “2”

Niko ne zna tačnu specifikaciju ove “mašine” jer je to Apple-ova tajna, ali kao i svugde, i ovde ima nekih glasina.

Procesor hmm.. On će raditi na čak 2.0 Ghz (Dual core 1.0 Ghz), naravno pričam o procesoru ARM Cortex A9 koji se nalazi i u BlackBerry PlayBook-u.

Kamera? Ona je poboljšana kao što se očekivalo, dodata je i “FaceTime” prednja kamera kao i na iPhone 4, a sa zadnje strane će se nalaziti HD kamera.

USB port??? Pričalo se da će Apple, na svoj iPad2 dodati i USB port, ali mnogi to negiraju, tako da će to i dalje ostati njihova tajna.

GSM i CDMA? Zbog američke mobilne kompanije “Verizon” koja koristi CDMA mrežu, Stiv je odlučio da to na svom tabletu omogući! Tako da će obe stvari krasiti ovu “Jabuku”.

Izgled? Mnogi tvrde da će biti tanji od prve verzije i da je okvir u jednom komadu metala.

Ekran? Da li će Apple zbog svojih rivala staviti 7-mo inčni ekran pored 10to inčnog? Vrlo moguće! Šire se glasine i o tome kako će kvalitet ekrana biti kao na iPhone 4.

Rezolucija? Nisu rekli tačnu rezoluciju, ali se očekuje veća nego na prvoj verziji iPad-a.

iPad 2 – 128GB?! Da, sa 64 su povećali na 128GB! Mnogi se čude jer im ni desktop računar nema toliko. Apple je odlučio da napravi veliki korak!

Operativni sistem? Neki kažu iOS 4.2, a neki iOS 4.3, to ćemo videti kada bude zvanično predstavljen!

Cena? Neće se puno razlikovati od prvobitne verzije, čak se očekuje da će se iPad(1) prodavati za oko 400 eura!

Pozdrav!

Exit mobile version