Baguje.COM

Pokrenuti forum i vlog, redizajniran meni i dodat widget

Ovom prilikom želim da obavestim sve verne posetioce Baguje.COM sajta da je u poslednjih nekoliko sati dodatno nekoliko novina na sajtu.

Forum

Prva, i verovatno najveća novost je da sam pored bloga pokrenuo i forum, prvenstveno korisnicima koji žele da pitaju nešto u vezi problema kojih imaju sa računarom, da postave i oni neko uputstvo ukoliko žele, ali i za otvorene razgovore samnom i sa autorima ovog bloga. Takođe, kako bi olakšao registraciju na forumu, dodao sam i mogućnost prijavljivanja uz pomoć Facebooka, tj. uz pomoć samo jednog klika se možete povezati prkeo vašeg Facebook naloga sa forumom i postaviti pitanje ili učestvovati u diskusijama. Administratori, tj. moderatori foruma će biti svi autori koji su trenutno aktivni na samom blogu Baguje.COM sajta. Forum možete posetiti na zvaničnoj adresi http://forum.baguje.com.

Navigacija

Druga novina je da sam redizajnirao meni, tj. navigaciju na sajtu, podeljena je u više delova nego ranije, pa će pronalazak određenog posta/uputstva ili kategorije biti mnogo lakša. Takođe, svaki deo bloga (tehnologija, dizajn, internet, vesti, sigurnost) ima svoju boju, i svaki post u tim kategorijama je obojen drugačijom bojom, čisto kako bi se razlikovali recimo vesti od uputstava itd. Takođe, iz menija imate i brzu pretragu, dovoljno je da kliknete na dugme “Pretraga” da vam se pojavi mali prozorčić i unosom ključne reči i klikom na enter dobijate rezultate direktno na stranici, bez potrebe učitavanja nove stranice. Slično kao što je i pre bilo, samo je sad postavljeno u meni i malo ubrzano.

Widget

Još jedna od novina je dodatak pod imenom “Widget” tj. mogućnost da postavite poslednje postove/vesti sa mog sajta na vaš sajt. Dakle, sve što treba da uradite jeste da odete na stranicu http://www.baguje.com/widget, generišete izgled po svom izboru (preko 5 različitih izgleda) odaberete kategoriju tekstova (vesti, tehnologija ,sigurnost, facebook, twitter itd.) širinu i još neke detalje i dobijeni kod kopirate negde na vaš sajt. Zamolio bih vas da ukoliko ovo uradite, javite mi da znam na kom sajtu se nalazi, pa mogu da napišem na stranici ko je sve postavio widget na svoj sajt, a samim tim, linkujem i vaš sajt 🙂 Ukoliko imate pitanja, najbolje da me kontaktirate putem stranice “Kontakt

Vlog

Za one koji ne znaju šta znači skraćenica Vlog, da objasnim ukratno: U pitanju je Video Blog, tj. blogovanje uz snimanje svog glasa i ekrana. Stim da ću ja, uz pomoć autora da snimam računarska uputstva kao što sam ih do sada pisao i objavljujem na Youtube kanalu Baguje.COM sajta. To znači da ćete od sada moći pratiti ovaj blog i na Youtube sajtu, ali i da će vam biti sve olakšano jer ćete vizuelno moći pratiit uputstva. Za sada je urađeno nekoliko uputstava, i prvih 4 komada je uradila naša autorka Snelle i oni će, već danas biti objavljeni u kategoriji Vlog.

Exit mobile version