Baguje.COM

Nova laž vezana za Facebook

Opet taj Facebook. Iako su ga pre par dana “gasili” danas su ipak odlučili da “obrišu” neaktivne članove. Evo još jedne laži koja se širi Facebook-om, a ja sam je malopre primio.

Tekst poruke je:

Facebook je od skora prenaseljen, ima dosta članova, koji se žale da je Facebook prespor. Podaci pokazuju da se na jednoj strani nalazi dosta neaktivnih članova, a na drugoj strani veliki priliv novih Facebook-članova.
Šaljemo ovu poruku da vidimo ko su članovi koji su aktivni a koji nisu. Ako ste aktivni, pošaljite ovu poruku na najmanje 15 članova (Copy + Paste) da biste pokazali da ste još aktivni. Oni koji ovu poruku ne pošalju, biće u roku od 2 sedmice udaljeni, bez oklevanja, da bi se napravilo više mesta.

Pošaljite ovu poruku svim prijateljima, kako biste mi pokazali da ste još aktivni i nećete biti odstranjeni.

Osnivač Facebook-a
Mark Zuckerberg

Prvo što je nelogično je da je poruka napisana na srpskom, da Mark želi da uradi ovo po samoj logici napisao bi na engleskom, zar ne? Kao drugo, njemu korisnici daju pare, naravno ne direktno plaćanjem usluga, već oglasima. Kao treće vidi se da je poruku sastavljao klinac, napisana je skroz neozbiljno. Kao četvrto, pošto sam poruku dobio na chatu, zaposleni u Facebook-u neće pregledati chat svakog korisnika, a i da to žele da rade, ne smeju jer krše pravo privatnosti. I kao peto, zar se mediji ne bi prvi dokopali ove informacije?

I tako, svaki put kada je nekome dosadno javi se ovo, mnogi poveruju pa se brzo širi. Sve u svemu, ne širite dalje ovakve dezinformacije.

Exit mobile version