Baguje.COM

Koristite Gmail sa svojim domenom

Kad ste pročitali naslov verovatno ste pomislili na Google apps. Ali ne, ne radi se o tome, ako imate Gmail nalog i svoj domen, evo kako da to i koristite na pravi način.

Kupili ste domen ali ne i hosting (i šta će vam ako koristite npr. Blogger) i vaš provajder vam daje mogućnost samo da e-mailove prosleđuje na neku vašu drugu adresu. Znači ne možete da šaljete e-mailove već samo da primate i tako polovično koristite e-mail sa svojim domenom. Evo kako da ga koristite u celosti, odnosno da možete da odgovarate sa e-mail adrese vašeg domena.
Prvo što je potrebno to je da odete u kontrolni panel vašeg provajdera i napravite e-mail adresu (ako već niste), i postavite prosleđivanje na vašu Gmail adresu. Ovo zavisi od provajedera do provajdera, tako da je najbolje da pozovete tehničku podršku i pitate na koji način da postavite prosleđivanje pošte na drugu adresu. Ako ste dobro podeslili i stavili da dolazi na vašu Gmail adresu odlično.
Kada ste to uradili ulogujte se u vaš Gmail nalog i idite u Podešavanja a zatim odaberite karticu Nalozi i uvoz i pogledajte pod Pošalji poruku kao.
Zatim kliknite na dugme Pošalji e-poruku sa druge adrese. Sada samo pratite slike i radite kako je naznačeno.


Sada bi e-mail poruka od Gmail Tima trebala da dođe u vaš Gmail inbox, proverite Primljene poruke. Ukoliko poruka nije stigla možete da je zatražite ponovo, ali s obzirom da je to Google, sigurno dolazi, ako ne odmah, onda u vrlo brzo, kroz par minuta. U poruci se nalazi veza za aktivaciju i kod. Ako ste zatvorili prozor u kome treba da se unese kod najlakše vam je da kliknete na vezu. I tako ste uspešno dodali adresu. Kada želite da šaljete poruku sa vaše adrese, preko Gmail-a, kad šaljete pojaviće vam se padajući meni u kome će te moći da odaberete sa koje adrese želite da pošaljete. Takođe napomena: vaš mail je unutar vašeg Gmail naloga, pa se logujete na sa Gmail podacima. I to je sve! Uživajte 🙂

Exit mobile version