Baguje.COM

Kako da primate desktop obaveštenja o novom Gmail mail-u ?

Evo još jednog zanimljivog obaveštenja uz pomoć koga ćete moći primati desktop obaveštenja čim vam stigne email na gmail. Pored ovoga, ukoliko koristite gtalk iz gmaila, takođe postoji opcija da primite slično obaveštenje kada dobijete i novu poruku preko gtalka.

Da napomenem na početku da je ovo trenutno moguće postići samo uz Google Chrome veb brauzer jer trenutno on jedini ima mogućnosti da šalje desktop obaveštenja (notifikacije).

Sve što treba da uradite jeste da učitate Gmail i pratite sledeće korake:

  1. Otiđite na podešavanja (settings)
  2. Na podešavanjima tj. prvom tabu (general) negde pri dnu postiji opcija “Desktop notifications” kao na slici ispod
  3. Kao na slici, označite opciju “New mail notifications on” i od sada ćete svaki put kada dobijete novi mail dobiti obaveštenje na vašem desktopu.

Ono što je bitno napomenuti da ova obaveštenja funkcionišu samo dok je Google Chrome veb brauzer upaljen i dok je Gmail učitan. Ja koristim ovu opciju tako što mi je Google Chrome svakako non-stop upaljen, a tab (karticu) sa otvorenim gmailom sam pin-ovao ovako:

Kada označite ovu opciju, vaš tab se skuplja i postaje minimalan, tako da vam zauzima što je manje moguće prostora. Predlažem da ga prebacite na prvo mesto jednostavnim prevlačenjem uz pomoć miša i to je to, zaboravićete i da vam je učitan gmail, a obaveštenja o novoj pošti će da vam iskaču kao desktop obaveštenja.

Uživajte !

Exit mobile version