Baguje.COM

Facebook statistike za Srbiju

Prema podacima sajta koji se bavi statistikom za Facebook, Srbija je trenutno 45. država na svetu po broju Facebook korisnika.

Prema statistikama za ovu nedelju, imamo 2.297.660 korisnika što, prema njihovom sajtu, čini 31.28% ukupnog broja stanovništva tj. 55.95% online populacije u našoj državi.

Takođe, neke od zanimljivih statistka su i sledeće:

Top 5 brendova u Srbiji, tj. njihovih stranica po broju lajkova su:

Telenor Srbija 92.959
HARIBO 57.937
HP Srbija 31.689
Mrzim kad mi tata uzme Ferrari i ode, mama Porsche, a meni ostane Bugatti.. 26.095
Nokia Srbija 18.100

Da napomenem da i naš sajt Baguje.COM ima svoju Facebook stranicu 🙂 http://www.facebook.com/uputstva

Zatim, slede demografski podaci

Ovde vidimo zanimljiv podatak da je najviše registrovanih korisnika koji imaju od 18-24 godine, pa zatim sledi starija grupa od 25-34 itd. Takođe treba napomenuti da FAcebook ne dozvoljava registraciju mladjim osobama, pa je mnogo njih postavilo lažan datum rođenja kako bi pristupili Facebooku.

Takođe, isti sajt objavljuje i podatak da je na Facebooku u Srbiji ipak više muškaraca, tj. da je odnos muškarci-žene 55% : 45%.

A kad smo već kod statistika, da napomenem da je nedavno Facebook dostigao brojku od 600 miliona registrovanih korisnika, zaista impresivno.

Statistike možete da pratite svakodnevno jer se menjaju relativno brzo, a sve to je dostupno na sajtu http://www.socialbakers.com/facebook-statistics/serbia/

Exit mobile version