Baguje.COM

Crv koji blokira pristup Facebook-u


Već nekoliko dana od mojih prijatelja sa FB-a dobijam chat poruku sa sadržinom: “Look at my funny photo” i link da kliknem. U pitanju je crv koji je kompanija Symantec označila kao W32.Yimfoca. Yimfoca se širi preko Instant Messaging, i zanimljiv je po tome što zaraženim korisnicima onemogućava pristup FB stranici.

Kada zaraženi korisnik dospe na početnu stranu otvara mu se Pop-Up prozor, u kome se pruža mogućnost da korisnik osvoji neke nagrade popunjavanjem anketa, napominjući da je njegov nalog suspendovan i da se ponovo može aktivirati popunjavanjem istih.

Predviđeno vreme za popunjavanje ankete je 3 minuta, i posle toga korinsik može normalno ući u svoj Fb nalog. Ako ne uspe da je popuni za 3 minuta, blokiran mu je pristup nalogu, a crv se pokreće svaki put kada pokuša da pristupi početnoj strani.

Autori crva W32.Yimfoca od svake popunjene ankete imaju zaradu od 1 dolar.

Crv Yira se omogućava samo kod korisnika koji koriste Internet Explorer, a ne može se pokrenuti prilikom upotrebe Google Chroma ili Firefoxa. Dakle, još jedan razlog da ne koristite Internet Explorer.

Tehnički podaci ovog crva su dostupni na sajtu Symanteca, a uputstvo za ulanjanje se može naći pomoću Google-a.

Ukoliko ne uspete da uklonite crva, ostavite komentar ispod pa ćemo pokušati zajedno nešto da rešimo.

Exit mobile version