Baguje.COM

SPlayer – jednostavan ali moćan video plejer


SPlayer ili Shoot Player je napravljen da bude jednostavan, da troši najmanje resursa a da pri tome daje odličan kvalitet.

Ono što njega čini odličnim i moćnim jeste to da koristi programsko jezgro od Media Player Clasic Home Cinema video plejera.
I baš zbog toga, on ima odličan prikaz slike a pri tome i odlične performanse.

Za razliku od BS, KM, GOM plejera, ovaj plejer je optimizovan da koristi procesore sa više jezgara i grafičku akceleraciju pa sa lakoćom pušta HD video zapise u 720 ili 1080p formatima.

Podešavanje SPlayera je veoma jednostavno, moguće je namestiti da automatski skida titlove kada se pusti neki film.
Njegov minimalistički izgled a ipak sa mnogo funkcija ga upravo čine odličnim, pa autori čak tvrde da ovaj plejer ima preko 150 opcija a “težak” je svega 6.7 megabajta!

Zbog svoje niske potrošnje resursa, odličan je i za Laptop-ove, jer pri svom minimalnom trošenju resursa sa ovim plejerom baterija traje duže.

No kako bi ovaj video plejer videli na delu, najbolje bi bilo da ga skinete i isprobate lično kako bi sami stekli utisak o kvalitetu ovog plejera.

Još jedna prednost ovog video plejera je i to što je otvorenog koda, a ujedno je i besplatan pa ga možete preuzeti na linku: http://www.splayer.org/index.en.html

Exit mobile version