Baguje.COM

Modifikujte svoj Facebook profil

UPDATE: Facebook je u decembru 2011. uveo Timeline, pa ovakve modifikacije više nisu dostupne.

Ne znam kako bih nazvao ovo čudo koje ću vam opsati drugačije nego modifikacija profila. Koristeći novi dizajn koji je predstavljen pre nekoliko dana na Facebooku, neki korisnici su iskoristili neke njegove nove mogućnosti da naprave veoma lep Facebook profil od svojih slika. Pošto slika govori hiljadu reči, pogledajte na šta tačno mislim.

Postoji nekoliko načina kako da ovo postignete, a najlakši i najbolji je uz pomoć ove stranice. Sve što vam treba je slika za vaš profil koju će ovaj sajta podeliti na 6 delova. Takođe, morate da omogućite nove profile kako bi ovo sve uopšte i uspelo.

Takođe, potrebno vam je da imate neku sliku koju će sajt da izdeli na delove, i koju ćete kasnije postaviti na vaš profil. Ja sam uzeo neku postojeću svoju sliku i isekao je tako da odgovara programu. Na slici treba da se vidi cela glava, kao što to možete videti na primer u slici iznad.

Kao što možete videti na slici iznad, treba da odaberete vašu sliku, pronađete je na računaru i kliknete na dugme “Submit“. Nakon toga, slika se obradi na serveru i vama se nudi da preuzmete .zip datoteku sa 6 sličica. Prva je slika koju treba da postavite za vašu Facebook profil sliku, standardno kao i svaki put kada menjate profil sliku. Sledećih 5 slika morate poslati redosledom od šeste ka drugoj. Nakon što ste poslali sve slike, kliknite na Tag photos u albumu u kome ste poslali slike. Ja sam u ovom primeru za svoju profil sliku napravio novi album, pa u njemu označio tagovanje. Vrlo je bitno da prvo tagujete poslednju sliku, pa sve u nazad do prve.

I za kraj, rezultat mog testiranja je sledeći.

Kao što vidite, ovde ne izgleda baš najsrećnije urađeno, ali to je zato što sam profil gledao ja, a ne neko drugi. Samim tim, ta nova Info linija iznad malih sličica mi je duža, sadrži sve moje privatne podatke koji se inače ne vide ako neko od mojih prijatelja gleda profil, pa mu onda centriranje slika dođe savršeno.

Ukoliko vam se rezultat ne sviđa, malo sredite sliku, kropujte deo, smanjite je, pa ponovo pošaljite na sajt i preuzmite zip i uporedite rezultat sa prethodnim.

Takođe, za sve one koji se malo razumeju u Photoshop, ovde možete da preuzmete PSD i pročitate uputstvo, pa možete sami da sredite svoju sliku, bez potrebe za ovakvim alatima koje sam opisao.
Evo ispod i video klipa gde je objašnjeno uputstvo za Photoshop.

Ukoliko ste uradili i sredili vaš profil uz pomoć ovog uputstva, zamolio bih vas da u komentarima ispod pokažete kakvo ste rešenje vi našli i kako je vaš profil ispao na kraju.

Exit mobile version