Baguje.COM

Koliko treba da radite da bi kupili nešto ?

Evo jednog zanimljivog sajta koji računa upravo ono što sam napisao u naslovu. Koliko je potrebno dana i sati da radite kako bi kupili nešto što želite. Zanimljivo zar ne ? Do računice se inače lako stiže, ali sigurno ne lakše od ovoga što nam nudi sajt.

Jednostavno unesete visinu vaše satnice u dolarima (14. decembra 2010. kurs je 80 dinara za 1 dolar). Broj radnih sati u danu, broj radnih dana u nedelji, dnevnu potrošnju (hrana, piće, gorivo, karte za autobus, voz ..) i mesečnu potrošnju (ovo sam ja ostavio nula jer ne trošim ništa posebno mesečno).

Pre računice, unesite koliko košta ta “stvar” koju bi kupili (takođe u dolarima).

Dakle, moja računica, tj. uzeh prosečnu platu u Srbiji, izgleda ovako:

Da pojasnim, uneo sam da mi je satnica 2.5 dolara, tj. 200 dinara, da radim u proseku 40 sati nedeljno (8×5) i da radim kao i sav normalan svet 5 radnih dana. Dnevni troškovi su mi recimo 5 dolara (400 din) zato što vozim Zastavu pa troši kao Airbus 380, a mesečne troškove nisam posebno uračunao. Takođe sam označio me ne zanimaju nikakve takse jer ih direktno ne plaćam. Dakle, i vi isto možete popuniti podatke slično kao i ja, naravno sa vašim ciframa.

Rezultat koji sam dobio je da moram da radim PUNOM PAROM 10 radnih dana, 5 sati i 20 minuta da bi skupio 100 dolara i kupio željeni predmet ili bilo šta drugo u toj vrednosti.

Ukoliko vam matematika nije jača strana, predlažem da koristite Google kalkulator ili ovu moćnu ekstenziju za Google chrome.

Adresa sajta je http://www.daystopay.com/

Uživajte !

Exit mobile version