Baguje.COM

Kako da uklonite Facebook like dugme sa svih stranica ?

Ukoliko niste korisnik najpopularnije društvene mreže na svetu – Facebooka, verovatno vas ne zanima mogućnost da možete da kliknete na nekim veb stranicama na “like” dugme i tako kažete svojim Facebook prijateljima da vam se ta stranica sviđa.

Ukoliko je to zaista tako, predstavljam vam jednostavnu mogućnost uz pomoć koje ćete ukloniti ovo dugme sa svih stranica koje posećujete. U pitanju je dodatak za veb brauzerer Chrome i Firefox, pa postupak instalacije pratite ispod.

Instalacija

1. Pre nego što krenemo, morate da koristite Firefox ili Google Chrome, pa ukoliko to nije slučaj, kliknite na njihova imena kako bi otišli za sajtove za preuzimanje ovih brauzera. Nakon instalacije istih, pređite na korak 2.

2. Učitajte sajt http://webgraph.com/resources/facebookblocker/ i kliknite na ikonicu sa leve strane koja označava vaš veb brauzer (Chrome ili Firefox).

3. Ukoliko koristite Chrome, nakon potvrde instalacije, dodatak je odmah aktivan, a ukoliko koristite Firefox, nakon instalacije ćete morati restartovati vaš veb brauzer.

4. Uživajte u surfovanju bez Facebook like dugmića 🙂

Uklanjanje dodatka, tj. vraćanje Facebook like dugmeta na stranice

Chrome: Kliknite na ikonicu ključa (podešavanja) otvorite Tools – Extensions i na spisku pronađite “Facebook blocker”, i zatim kliknite na dugme Uninstall.

Firefox: Otvorite Tools – Addons, pronađite Facebook blocker i kliknite na dugme “Uninstall” ili “Remove“.

via:gizmodo

Exit mobile version