Baguje.COM

Kako da instalirate Windows Live Mail 2011?

Windows Live Mail 2011, naslednik popularnog klijenta/programa za upravljanje elektronskom poštom Outlook, tj. Outlook Express, nedavno je objavljen u paketu Windows Live Essentials sa još nekoliko drugih programa.

U ovom postu ću vam opsati kratak postupak preuzimanja programa, instalacije i podešavanja vašeg Hotmail naloga za primanje pošte na vašem računaru, dakle, ono staromodno, bez paljenja veb brauzera u učitavanja hotmaila.

Jedino što vam treba pre nego što počnemo uputstvo jeste nalog na hotmailu, pa ukoliko ga nemate, preporučujem da isti napravite odlaskom na sajt www.hotmail.com (ukoliko imate MSN nalog, to je isto to).

1. Otvorite sajt http://explore.live.com/windows-live-mail ili http://explore.live.com/windows-live-mail-xp ukoliko koristite Windows XP, odaberite srpski jezik klikom na dugme “Change” kao što je prikazano u slici ispod i kliknite na dugme “Download now“.

2. Kada se program skine, pokrenite ga. Ukoliko vam ne trebaju svi paketi iz Essentials paketa, odaberite drugu opciju na prvom prozoru instalacije, označite samo Windows Live Mail i kliknite na dugme Install.

Sada je instalacija u toku i detalje možete videti klikom na dugme “Prikaz detalja”.

3. Nakon završetka instalacije, pojaviće vam se prozor sličan ovome ispod, gde treba da kliknete na prvi plavi link gde piše “Prijavite se u uslugu Windows Live” ukoliko imate ono što sam rekao da je potrebno, hotmail ili msn nalog, ukoliko isti nemate, onda popunite podatke u formularu kao sa slike.

4. Nakon što ste kliknuli na link (ili završili kreiranje novog naloga) pojaviće vam se prozor gde treba da unesete svoje korisničko ime i lozinku (korisničko ime je puna adresa e-pošte na @hotmail ili @live sajtu) i kliknete na dugme Prijavljivanje

5. Sada, kada ste se uspešno prijavili, konačno će da vam se otvori Windows Live Mail program gde jednim klikom možete da primite svoju poštu ili da pošaljete novu poruku. Postoji mogućnost i dodavanja i drugih naloga u ovaj program, ali o tome u nekom drugom postu.

6. Prozor za kreiranje nove poruke izgleda kao na slici ispod.

Uživajte ! Kao i uvek, za sva pitanja koristite komentare ispod.

Exit mobile version