Baguje.COM

Kako da dozvolite pristup drugoj osobi vašem Gmailu ?

Da, ova često potrebna mogućnost je omogućena pre nešto više od pola dana. Od sada, možete da dodate nekog drugog Gmail korisnika u novi spisak osoba koji će imati pristup vašem Gmail nalogu. Uz pomoć tog pristupa će moći da šalju poruke, odgovaraju na njih umesto vas, čitaju vaše primljene poruke itd. Neke stvari su zabranjene kao što su dopisivanje (gtalk), podešavanje itd.

Kako bi dodali drugog korisnika koji će moći da pristupi vašem gmail nalogu, jednostavno otiđite na podešavanja – nalog tj. Settings – Account i pri dnu stranice ćete videti nešto slično ovome ispod.

Kada kliknete na “Add another account“, unesite e-poštu korisnika kog želite dodati i to je to. Kada korisnik prihvati pristup vašem nalogu, moći će paralelno da koristi i svoj nalog i vaš, bez potrebe da se odjavljuje i prijavljuje.

Naravno, vrlo jednostavno, kao što je i dodavanje, tako možete i oduzeti pristup nekome. Na istoj stranici gde ste i dodali korisnika, pored njegove adrese e-pošte nalazi se dugme “delete” koje će ga ukloniti sa spiska korisnika koji imaju pristup.

Ova mogućnost nije za svakoga, i verujem da će najviše da je koriste poslovni ljudi jer je njima prvenstveno i namenjena.

Exit mobile version