Baguje.COM

Još lakši način da napravite cool Facebook profil stranicu

Nedavno sam vam opisao postupak kako da napravite lepu facebook profil stranicu sa trikom koji koristi vaše slike i novi facebookov redizajn. Rezultat toga je slika ispod.

Postupak koji sam ranije opisao je malo komplikovaniji, pa ću vam sada predstaviti jedan mnogo lakši. Sve što treba je da posetite stranicu www.profile-maker.com, pošaljete svoju sliku, podesite je po sopstvenom izboru i kliknete dugme “Create profile”. To je sve. U slici ispod sam zaokružio crvenim na šta treba da obratite pažnju prilikom pravljenja ovakvog profila.

  1. Prvo pošaljite sliku klikom na dugme “Upload photo”.
  2. Odmah zatim ćete moći da počnete sa finim podešavanjem zumiranja tj. uvećanja slike, kao i premeštanjem centriranja (mišem “uhvatite” sliku (držite levi taster miša) i povlačenjem premeštate gde vam odgovara).
  3. Klikom na dugmiće + i – podešavate koliko redova informacija imate na svom profilu. U prvoj slici na mom profilu se vidi da imam tri reda, pa sam morao tri puta da kliknem na dugme + kako bi podesio sve kako valja.
  4. Nakon što ste sve podesili, kliknite na dugme “Create Profile” i postupak je završen. Za kraj, ostaje vam samo da “ručno” postavite svoju glavnu (krajnju levu) sliku za profil sliku. To ćete uraditi tako što ćete kliknuti na dugme “Go to photo” nakon završetka procesa, i nakon toga, na stranici slike skroz dole desno na link “Make profile pic”.
  5. Sada je ceo postupak završen i možete uživati u novom izgledu svog Facebook profila.

Napomena: Ukoliko vam se profil slika ne promeni odmah, uradite refresh (F5 dugme na tastaturi) stranice, jer je slika verovatno sačuvana u istoriji vašeg veb brauzera pa učitavate staru umesto nove.

Exit mobile version