Baguje.COM

Izašla Opera 11 !

Nakon najave i objave beta verzije, konačno je stigla i finalna Opera 11. Mnoštvo novih mogućnosti, a u svakom slučaju je najbitnija nova podrška za dodatke/ekstenzije. Predlažem da pročitate post o beta verziji gde sam detaljno opisao sve novine koje su nam do sada predstavljene u verziji 11.

Koliko sam ja mogao da primetim, nema neke velike razlike u odnosu na beta verziju, ali se primećuje brzina. Takođe, nisam mogao a da ne primetim da Google Instant još uvek nije omogućen na Operi, pa ukoliko želite da ga koristite moraćete se poslužiti još jednim mojim uputstvom.

I još nešto sam primetio otvarajući upravo ovaj sajt. Podrška za CSS3 im je i dalje veoma mala. CSS3 gradients ne funkcionišu ni na ovom ni na bilo kom drugom sajtu. Nadam se da će shvatiti da je ovo nešto što moderan brauzer mora da podržava i da će od sledeće verzije omogućiti podršku i za CSS3 u potpunosti.

Takođe, možete da menjate teme, i moram priznati da me oduševilo sa kojom brzinom i lakoćom se menjaju teme. Galeriju tema i osalih grafičkih rešenja možete pogledati na adresi http://my.opera.com/community/customize/skins/

U svakom slučaju još jedan veb brauzer koji se bori za svoj mali udeo u svetu gde dominiraju Internet Explorer, Firefox i Google Chrome.

Exit mobile version