Baguje.COM

Google pokrenuo Internet knjižaru sa 3 miliona knjiga

Jednostavno rečeno, Google eBookstore je program Google kompanije da napravi najveću digitalnu prodavnicu knjiga. Ogromna kolekcija od preko 3 miliona elektronskih knjiga može da se čita na računaru ili bilo kom uređaju uključujući Android, iPhone, iPod Touch i iPad. Vaše čitanje se pamti među ovim uređajima, tako da ako ste došli do 15 stranice čitajući knjigu na netu tj. svom računaru, kada želite nastaviti sa recimo Android platformom, odmah ćete nastaviti tamo gde ste stali. Pored ovih aplikacija za mobilne telefone i gedžete, postoji i Web Reader aplikacija koju ćete koristiti kada čitate knjige preko vašeg veb brauzera.

Mnogi klasici mogu da se čitaju potpuno besplatno, dok se ostale knjige kreću sa cenom od 5 pa sve do 20 američkih dolara.

Pretraživanje knjiga je omogućeno po autoru, naslovu ili rečima, a pretragu možete da suzite i uz pomoć mnogobrojnih kategorija. Kada dobijete rezultate, možete zatražiti samo prikaz besplatnih knjiga za traženi pojam.

Iako izgleda da su samo korisnici srećni zbog ovoga, i preko 4.000 izdavača je potpisalo ugovor sa Googleom i sada, imaju ogroman auditorijum za svoja izdanja, bilo da se plaćaju ili su besplatna za čitanje.

Exit mobile version