Baguje.COM

2010 će biti godina u kojoj je Facebook prvi put stigao Google kao kralja Interneta

Facebook je bio najtraženiji termin godine, ali kao da to nije bilo dovoljno, Fejs je prešao i Google kao najposećeniju stranicu u SAD-u (u 2010.). Izvor: Experian Hitwise. U drugoj godini zaredom, kao najtraženiji termin se pokazala reč “facebook”, i ona je činila 2,11% od svih mogućih traženih termina. To je neverovatna činjenica, da od, nekoliko milijardi upita na dnevnoj bazi, njih preko 2% su reč “facebook”. Još je impresivnija činjenica da su u top 10 termina još 3facebook-google izraza usko vezana uz Fejs. To su “facebook login”, na drugom mestu, “facebook.com”, na šestom i na devetom mestu je “www.facebook.com”. Kombinovano, oni čine 3,48% svih pretraga na svim pretraživačima. To je skok od 207% u odnosu na proteklu godinu.

U top listu najtraženijih termina pripadaju još i YouTube, Craigslist, MySpace, eBay, Yahoo, i MapQuest. Još je par firmi učinilo velike korake u popularnosti na pretragama, a to su redom: Hulu, Netflix,  Verizon, i ESPN. Zanimljivo je da je i reč “games” uspela doći u 50 najtraženijih termina. Još jedan zanimljiv podatak je da je Fejs seo na tron Hitwise-ove liste stranica sa najviše poseta. Naime, Fejs je u 2010. imao 8,93% svih klikova u SAD-u (od januara do novembra). Slede Google sa svojih 7,19%., Yahoo Mail sa 3,52%, i YouTube sa 2,65%. Međutim, Fejs nije porazio ukupan promet koji Google ima sa svim svojim sestrinskim stranicama zajedno i koji iznosi 9,85%.
Sada je jasno da je samo pitanje trenutka kada će Fejs potpuno poraziti Google na svim frontovima. Već je duže vremena jasno da je Fejs u stalnom usponu. Takođe, prema comScore, Fejsov promet je u protekloj godini narastao za 55%, i ne pokazuje znakove opadanja.

Exit mobile version