Baguje.COM

Facebook predstavio nove profile

Facebook je juče predstavio novi izgled stranice za vaše profile. Oni sada izgledaju sadržajniji, nude odmah osnovne informacije o vama, ali i, moram da priznam, olakšavaju snalaženje na samoj stranici.

Novi profil

Kao što vidite na slici iznad, prvo što se vidi prilikom pogleda na nečiji profil su upravo osnovne informacije o osobi, a odmah ispod poslednje poslate fotografije korisnika. U informacijama se vidi trentno zaposlenje, završena škola, grad stanovanja, veza, jezici i datum i mesto rođenja.

Izabrani prijatelji

Od sada ste u mogućnosti da izaberete prijatelje koji su vam najbitniji po nekom vašem osnovu i oni će se prikazivati uvek na vašoj profil stranici sa strane.

Možete da izaberete neku ranije napravavljenu grupu prijatelja da bude “izabrana” ili da napravite neku novu. Uputstvo kako se prave grupe pročitajte u postu Kako da napravite spisak prijatelja na Facebooku

Nove informacije

Na vašem profilu možete da dodate i neke nove informacije, tj. da proširite postojeće. Recimo, na na informacijama vezanim za posao možete da dodajete različita radna mesta, projekte, kolege sa posla itd.

Kako prenose iz Facebooka, novi profili će biti omogućeni svima u narednih nekoliko meseci, a ukoliko želite odmah da pređete na nove profile, posetite stranicu http://www.facebook.com/about/profile/ i kliknite na dugme “Get the New profile”. (ukoliko stranicu ne možete otvoriti, verovatno ćete morati da se prebacite na engleski jezik u vašim Facebook podešavanjima).

Zapamtite, kada se prebacite na novi profil, više nema lakog povratka nazad na stari profil. Postoji malo komplikovano rešenje, i gledaću da uskoro nešto napišem na tu temu. Novo: Objašnjenje za vraćanje starog profila napisano.

Exit mobile version