Baguje.COM

Dostupna treća beta Firefoxa 4 za Android i Maemo!

Kao što sam već najavio, treća beta Firefoxa 4 za Android i Maemo je postala dostupna na Mozillinim stranicama.

U beti 3, Mozilla se fokusirala na bolju integraciju Firefoxa sa Android platformom, pa je osim unapređenog izgleda Firefox dostupan i na Android Marketu što će Vam olakšati da ga nabavite.

Mozilla je nastavila da radi na olakšavanju surfovanja na mobilnim uređajima pa su neke od novina i poboljšana podrška tastature na obe platforme. Moguće je i sačuvati stranice kao PDF fajlove kako bih ih kasnije pročitali.

Sync je sada izmenjen i unapređen, te ima jednostavniji izgled a i proces podešavanja je sada kraći i lakši. Firefox sada podržava i copy/paste funkcije pa je sa time sufrovanje lakše i brže. Moguće je gledati video fajlove u celom ekranu, a poboljšan je i kvalitet zvuka. Tu je i mogućnost pregledavanja preporučenih dodataka putem menadžera dodataka.

No trenutni verovatno najveći problem je to što je izostala podrška za Flash plug-in, ali, Mozilla obećava da će u budućim verzijama ubaciti i tu podršku.

Pored dodavanja novih funkcija, Mozilla je najavila i poboljšanja u performansama (JavaScripte, reagovanje brauzera, skrolovanje) u narednim betama, a jedna od interesantnih poboljšanja bi trebala da bude i hardverska akceleracija.

U ranoj beti, Mozilla ima još posla na ovom brauzeru, ali kako stvari stoje, kada izađe finalna verzija ovaj brauzer bi trebao biti dobra konkurencija ostalim mobilnim brauzerima.

Da bi ste videli  sve izmene a i postojeće probleme, kliknite  ovde.

Ukoliko želite da isprobate ovaj mobilni brauzer popularnog Firefoxa, kliknite na dugme ispod:

[button type=download color=orange size=normal url=http://www.mozilla.com/en-US/mobile/download/]Preuzmite betu[/button]

Pre instaliranja ove bete, ukoliko već imate betu 2 obrišite je.

Exit mobile version